Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Büntetőkkel dőlt el az uruguayi bajnoki cím sorsa – videóval

Csütörtökről péntekre virradóra rendezték meg a 2020-as uruguayi bajnokság középszakaszának (Torneo Intermedio) bajnoki döntőjét a két csoportgyőztes között…

 

A tavalyról 2021-re átnyúló uruguayi bajnoki szezon második szakaszának végső győztese a patinás Nacional együttese lett, amely a gól nélküli döntetlen után tizenegyespárbajban múlta felül a Montevideo Wanderers csapatát. Az első félidőben némi meglepetésre még a Wanderers bizonyult aktívabbnak, a későbbiekben viszont a komolyabb lehetőségek már kizárólag a favorit előtt adódtak, azonban képtelenek voltak találatot bevinni az ellenfél kapujába. Nem hozott döntést a rendes játékidő és a hosszabbítás sem, a szétlövésben viszont a Wanderers első három rúgója közül csak egy volt eredményes, miközben a Nacional játékosa nem hibáztak, így 4-1-re diadalmaskodtak.

A Nacional legismertebb játékosa, a fénykorában Olaszországban és Franciaországban éveket töltő argentin, Gonzalo Bergessio is értékesítette a maga kísérletét. A Nacional magyar állampolgárságú hátvédje, Vinicius Paulo nem lépett pályára a mérkőzésen.

A végső győztes az uruguayi bajnokság idei kiírásának első szakaszát (Apertura) a bajnoki döntőben veszítette el a Rentistas ellen, most azonban újra ők ünnepelhettek. A középszakaszban (Toreno Intermedio) két csoportra osztották a 14 élvonalbeli csapatot, a hét forduló utáni két csoportelső pedig egymás ellen játszotta le a finálét.

A másik magyar érdekeltségű csapat, a Vadócz Krisztiánt foglalkoztató Penarol 12 ponttal a harmadik helyen végzett a csoportjában.

Uruguayi bajnokság, Torneo Intermedio, döntő:
Nacional – Montevideo Wanderers 0-0 (0-0, 0-0, 0-0) – büntetőkkel: 4-1
A végső győztes a Nacional csapata lett