Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lanzafame ismét szabadon igazolható lett

A török másodosztályú bajnokságban szereplő Adana Demirspor elnöke a minap közösségi oldalán jelezte, hogy a klub mindössze fél év után megválik a Budapest Honvéd és a Ferencváros korábbi támadójától…

A rutinos olasz támadó, Davide Lanzafame tavaly augusztusban igazolt a török másodosztályú csapathoz, az Adana Demirspor gárdájához, amely néhány hónap után máris felbontotta vele a szerződését.

A 33 esztendős csatár a 2016-2017-es idényben 20 találatával az NB I gólkirálya volt a bajnoki címet nyerő Budapest Honvéd csapatában, majd korábbi csapata szurkolói körében hatalmas felháborodást váltott ki, hogy a Ferencvároshoz szerződött. Lanzafame a magyar bajnokság 2018-2019-es kiírásában 17 góllal a kispesti Holender Filip társaságában ismét gólkirály lett az FTC színeiben. Az előző szezonra visszatért Kispestre, ahol 11 bajnoki találatig jutott, ám az újabb egy év után ismét búcsút intett a csapatnak.

Lanzafame a török klubjánál összesen 12 meccsen lépett pályára, kilenc alkalommal a bajnokságban, háromszor a kupában, mely mérkőzéseken egyetlen gólt szerzett 317 játékperce során.

A pályafutása során a mostani török kalandot megelőzően hazáján kívül csak Magyarországon játszó rutinos csatár így újra szabadúszó lett, a Honvéd pedig éppen a bennmaradásért harcol az NB I-ben, és lehet hogy nagy szüksége lenne egy tapasztalt gólfelelősre…