Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: korábbi El-gólkirály érkezhet

A török Galatasaray együttesétől az MLS-be igazolhat a kolumbiai támadó, Radamel Falcao. A 34 éves csatárért az MLS is Back-torna győztese, a Portland Timbers jelentkezett be.

Falcao jelenleg sérült és Spanyolországban tölti a rehabilitációját, ennek ellenére szívesen szerződtetnék az amerikaiak, akiknek átigazolási díjat sem kellene fizetniük. A játékosnak 2022 nyaráig szól a szerződése a török csapatnál, azonban a Galata hajlandó ingyen elengedni, így a portlandiek megtudják adni a törökországi fizetését, ami évi 4,5 millió euró.

A 91-szeres kolumbiai válogatott futballista 2019 óta játszik Törökországban, előtte a Monaco játékosa volt, azonban legsikeresebb időszakát a Portoban és az Atlético Madridban töltötte. 2011-ben a Porto, 2012-ben pedig az Atlético játékosaként nyerte meg az Európa-ligát, illetve mindkétszer ő lett a torna gólkirálya is.

A támadó neve korábban egy másik MLS-klub kapcsán is felmerült, de az Inter Miami kénytelen volt lemondani róla, mivel a floridai csapat keretében, már szerepel három úgynevezett “Designated Player “, azaz három olyan játékos, akiknek a fizetése nem számít bele a fizetési sapkába. Így pedig nem tudták volna teljesíteni Falcao fizetési igényeit. Jelenleg a Timbers keretében is három ilyen játékos található, tehát muszáj lesz helyet csinálniuk Falcaonak a keretben.