Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar kapus védte a Juventus kapuját

Közel két évvel a leigazolása után komoly mérföldkőhöz érkezett a Juventus akadémiáján pallérozódó magyar kapus, aki vasárnap délben bemutatkozhatott a torinói gárda U23-as csapatában…

 

 

Az olasz harmadosztály (Serie C) vasárnapi játéknapján a mindössze 18 esztendős Senkó Zsombor védhette a Juventus U23-as csapatának kapuját a Piacenza elleni, 1-1-re végződő bajnoki mérkőzésen, miután a torinóiak farmcsapatának első számú kapusa, az uruguayi Israel sérülés miatt nem lépett pályára.

A tinédzser magyar portás Zalaegerszegen kezdte pályafutását, a Haladáshoz 2016-ban igazolt át, onnantól Szombathelyen védett. Az MLSZ adatbankja szerint 67 mérkőzésen lépett pályára, és a szombathelyi Illés Akadémia kapusedzője szerint a Juventus csapata az U16-os válogatottban nyújtott teljesítménye révén figyelhetett fel a tehetségre, ugyanis az olasz válogatott ellen is megbízhatóan teljesített.

Senkó 2019 áprilisi leigazolása óta az olasz rekordbajnok korosztályos csapataiban fejlődött, a profik közvetlen előszobájának számító harmadosztályú csapatnál egy héttel ezelőtt ült le először a kispadra, most pedig máris számítottak a szolgálataira.