Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: hat gólt vágva javított a Galatasaray – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) aktuális, 20. fordulójának szerdai játéknapján a múlt hétvégén fontos rangadót veszítő Galatasaray gárdája joggal reménykedhetett a javításban a sereghajtó Denizlispor ellen…

Talán még a vártnál is simábban, 6-1-gyel küldte haza a Galatasaray a ligautolsó Denizlispor gárdáját a szerdai kora esti órákban. Az isztambuli óriás kapujába több mint fél év után tért vissza sérüléséből az uruguayi Fernando Muslera. Az eltiltása folytán nélkülözött Premier League-be csábított korábbi újpesti támadó, Mbaye Diagne nélkül is hamar egyértelműsítette céljait a Galata, amely már az első bő negyedórában kétgólos előnyre tett szert. A gólok sorát a kilencedik minutumban az idényben először eredményes Emre Akbaba nyitotta egy közeli lövéssel, majd röviddel zután Belhanda lekészítéséből az algériai Sofiane Feghouli lőtte ki védhetetlenül a jobb alsót. Noha a vendégek kezdtek ébredezni, a meccs harmadik gólját is az isztambuli óriási szerezte a játékrész ráadásában eredményes Ryan Donk jóvoltából. A szünet után a frissen beküldött 18 éves koszovói támadó, Veton Tusha mindössze két perc alatt betalált – nem volt rossz debütálás tőle a Süper Ligben. Ennek ellenére a vendégek képtelenek voltak folytatni a felzárkózást, hiszen kisvártatva Muhammet Özkal vétett öngólt, négy percre rá pedig a marokkói Younes Belhanda tudott eredményes lenni. Ezzel még mindig nem volt vége, a hajrában a megsemmisítő végeredményt a nigériai Jesse Sekidika állította be.

Kiütéses diadalmenetével a Galatasaray gárdája a harmadik helyen két-két pontra megközelítette a két éllovast, a csütörtökön a Fatim Karagümrük otthonában pályára lépő Besiktast, és a Sivasspornál vendégeskedő Fenerbahcét.

Galatasaray – Denizlispor 6-1 (3-0)
Gólszerzők: Akbaba (9.), Feghouli (17.), Donk (45+1.), Özkal (60. – öngól), Belhanda (64.), Sekidika (90+2.), ill. Tusha (48.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye