Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Napoli mellőzött támadójának új csapata – HIVATALOS

A korábbi híresztelésekkel összhangban a csütörtök késő esti órákban hivatalossá vált, hogy a minap az olasz Szuperkupa-mérkőzést elveszítő Napoli együttese Franciaországba értékesítette nélkülözött csatárát… 

 

Az érintett csapatok csütörtök este erősítették meg, hogy Arkadiusz Milik másfél évre 8+4 millió eurós vételi opcióval kölcsönben a Napoli együttesétől az éppen egyre pocsékabb formát mutató Olympique Marseille csapatához került. A megállapodásban azt is rögzítették, hogy Milik jövőbeli eladási összegének 20 százaléka a nápolyi klubot illeti meg.

A 26 éves lengyel támadót 2016-ban az Ajaxtól 32 millió euró ellenében igazolta a Napoli, az olasz klubnál való szerepvállalása elég hányattatottan indult, hiszen rövid időn belül két súlyos térdsérülést is elszenvedett, gyakorlatilag az előző volt az első teljes szezonja, melyben 35 tétmeccsen 14 találatot szállított. Ennek ellenére klub a hosszútávú terveiben nem szerepelt a neve, és bár nyáron nem adták őt el, az aktuális szezonra egyszerűen be sem nevezték őt.

Azóta folyamatosan hírbe hozták őt újabb és újabb csapatokkal, korábban sokáig a Juventus és az AS Roma volt a legfőbb érdeklődő, de Olaszországon kívülről többek közt a Tottenham és az Atlético Madrid is próbálkozott a megszerzésével.

Milik a Napoli előtt 2014 és 2016 között az Ajax csapatát erősítette, ahol 75 mérkőzés alatt 47 találatot szórt minden sorozatot figyelembe véve.