Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt az Atalanta sztárjának sorsa – sajtóhír

A korábbi információknak megfelelően egyre inkább úgy tűnik, hogy valóban a spanyol élcsapatnál folytathatja pályafutását az Atalanta együttesétől személyes ellentétek miatt távozni kényszerülő argentin klasszis…

 

Az olasz átigazolási szakértő, Gianluca Di Marzio értesülései szerint ugyanis megszületett az egyezség az érintett felek között, mely szerint az Atalanta csapatától távozni készülő Alejandro “Papu” Gómez 8 millió eurós vételi opcióval és további 5-6 milliós bónuszokért cserébe rövidesen a Sevilla játékosa lesz, miután a bergamóiaknál edzésen kitört balhéja miatt kegyvesztetté vált. A felek már mindenben megállapodtak, az argentin klasszis klubváltását akár már a szombati napon bejelenthetik.

A 32 éves irányító 2014 óta nélkülözhetetlen alapembere volt az Atalanta együttesének, és teljesen elképzelhetetlen volt a nélkülözése is, mostanra azonban végzetesen megromlott a viszonya edzőjével, így távoznia kell a klubtól. Gómez tavaly decemberben ugyanis egy edzésen rátámadt Gian Piero Gasperinire, az eset után pedig elengedését kérte a vezetőségtől, amely a csapaton belüli kezelhető viszony fenntartása érdekében természetesen értékesíteni akarja a játékost.

Gómez 2014 óta több mint 200 bajnoki meccset játszott a Nerazurri színeiben, legjobb idényében a 2016-2017-es kiírásban 16 gólt szerzett, a tavalyi szezonban pedig a Serie A assziszt királya volt 16 előkészítésével. A rutinos labdarúgó minden sorozatot figyelembe véve 243 mérkőzésen 59 gólt szerzett klubjában. A közelmúltban többek közt a Juventus és az Inter is érdeklődést tanúsított iránta az olasz sztárcsapatok közül, de az Atalanta első sorban külföldre akarja eladni őt.

Amennyiben valóban létrejön az átigazolás, “Papu” már a negyedik argentin játékos lesz Julen Lopetegui csapatában Lucas Ocampos, Franco Vázquez és Marcos Acuna után.