Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabb eltiltásra számíthat az Inter edzője – sajtóhír

Az olasz bajnokság (Serie A) 19. fordulójának legutóbbi játéknapján az Inter 0-0-s döntetlent ért el az Udinese otthonában, a mérkőzés hajrájában pedig reklamálása miatt kiállították a vezetőedzőjét…

A találkozó hosszabbításának perceiben a játékvezető, Fabio Maresca kiállította az Inter csapatának vehemensen reklamáló edzőjét, Antonio Contét, aki így kénytelen volt elhagyni az utolsó percekre a játékteret. Ezzel azonban még nem ért véget a történet, ugyanis a La Gazzetta dello Sport szerint a tréner megvárta a folyosón a sípmestert, és majdnem tettlegességhez folyamodott, ám a játékosok idejében szétválasztották a feleket.

“Nézeteltérésünk volt a hosszabbítás mértéke kapcsán. Azt gondoltam, négy percnyi ráadás a körülmények miatt kevés. A játékvezető hozott egy döntést, amelyet el kell fogadnunk, még akkor is, ha nem értünk vele egyet”

– jegyezte meg az 51 esztendős szakember a lefújás után adott nyilatkozatában.

A szabályok szerint erőszakos cselekedet vagy agresszív viselkedés esetén a minimálisan kiszabható büntetés legalább négy mérkőzéses eltiltást vonna maga után, így könnyen elképzelhető, hogy Conte jó ideig nem ülhet majd le a kispadra.

Az Inter 19 forduló alatt szerzett 41 pontjával a tegnap vereséget szenvedő AC Milan mögött két ponttal lemaradva áll a Serie A tabellájának második helyén. Következő mérkőzésüket jövő kedden éppen a városi rivális ellen játsszák a Coppa Italia-negyeddöntőjében, majd a bajnokság folytatásában sorrendben a Benevento, a Fiorentina, a Lazio és február 21-én megint a Milan elleni összecsapás szerepel a menetrendben.