Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: Szalai győztes meccsen debütált új csapatában – videóval

A Besiktas és a Galatasaray hétvégi sikerei után a török bajnokság (Süper Lig) 21. fordulójának hétfői játéknap a félholdasok harmadik isztambuli nagy csapata, a Fenerbahce lépett pályára a kötelező győzelem reményében a Kayserispor ellen…

A papírformának megfelelően a Fenerbahce gárdája 3-0-s győzelmet aratott hazai környezeten a Kayserispor ellen, ezzel tartja a lépést a török élmezőnyben. A közelmúltban leigazolt Szalai Attila első mérkőzését játszotta a patinás egyesület színeiben, és abszolút nem vallott szégyent a hátsó alakzatban, végig pályán töltötte a mérkőzést. Természetesen a Fener a mérkőzés jelentős részében nagy fölényben játszott, a vezetést a huszadik percben szerezte meg, amikor Pelkas kiugratásából szenegáli Mame Thiam tudott eredményes lenni ziccerből. A félidő további részében is lendületben maradt a hazai gárda, de Alemdar kapus bravúrjainak köszönhetően ekkor még nem változott az állás. A térfélcserét követően viszont hamarosan újabb gólt szereztek, Thiam ezúttal tökéletes előkészítéssel vette ki a részét a gólból, keresztpasszát Mbwana Samatta közelről váltotta találatra. A “kanárik” győzelmét a Kayserispor érdemben képtelen volt veszélyeztetni, a végeredményt a hajrában Papiss Cisse lefordulást követően szerzett találata alakította ki.

A minap szerződtetett Mesut Özilt egyelőre még nélkülöző Fenerbahce a bajnokság felénél a második helyen két ponttal van lemaradva az éllovas Besiktas mögött, és három egységgel előzi meg a harmadik Galatasarayt.

Fenerbahce – Kayserispor 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Thiam (20.), Samatta (51.), P. Cissé (86.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye