Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinhonak megvan a véleménye Lampard kirúgásáról

Hosszú hetek bukdácsolása, és a Premier League táblázatának 9. helyén való tanyázás után kirúgta az angol Chelsea vezetése Frank Lampardot. A fiatal menedzser másfél szezon kereshet magának új elfoglaltságot. José Mourinho pedig megvédte egykori tanítványát.

És ha valaki tudja, hogy milyen érzés, mikor az embert szezon közben felállítják a csapata kispadjáról, az bizony José Mourinho. A Tottenham jelenlegi menedzserét az edzői pályafutása során ráadásul már kétszer rúgta ki a Chelsea, és nem vennénk rá mérget, hogy nem ül le majd egyszer újra a Stamford Bridge-en. Mármint az emlegetett kispadra.

Mourinho mindkét Chelsea-s érája alatt edzette korábbi nagy kedvencét, Frank Lampardot. A volt angol válogatott középpályás pedig alighanem sokat tanult portugál mesterétől, így tőle biztos jól eshet a vigasztaló szó. A Spurs edzője a Wycombe elleni kupasiker után nyilatkozott:

„Nem hiszem, hogy Frank velem vagy bárki mással akarna beszélni, kivéve a családját és a barátait. Természetesen nagyon sajnálom. Ez a modern futball brutalitása.”

– mutatott szolidaritást, Mourinho.

Még az angol fogadóirodák szerint is a legesélyesebb a Chelsea menedzseri posztjára a PSG-től decemberben elbocsájtott Thomas Tuchel.