Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az “albán Ronaldo” szállította a győzelmet a Fradinak

Az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolta az újonc Budafok és a bajnok Ferencváros. Egyik csapat sem várta bombaformában a találkozott. A budafokiak a biztató szezon kezdett után megtorpantak, utoljára októberben nyertek a bajnokságban. A Ferencváros idén, még nem tudott nyerni. Az első meccsüket (ami egy szintén elhalasztott mérkőzés pótlása volt) hazai pályán elvesztették a Diósgyőrrel szemben és megszakadt a bajnoki veretlenségük hazai pályán, ami 61 mérkőzésig tartott, míg a hétvégén a Puskás Akadémia vendégeként játszottak döntetlent. 

A mérkőzés elejétől óriási nyomást helyezett a Budafok kapujára a Ferencváros. A 25. percben meg is szerezték a vezetést. Uzuni harcolt ki büntetőt, amely ő maga értékesített 0-1! A gól után sem vett vissza Fradi, azonban több gólt, már nem született az első játékrészben.

A második gól szintén egy Uzuni által elvégzett rögzített szituációból született. Az albán ívelt be szabadrúgást, ami után Csontos Dominik duplázta meg a vendég csapat előnyét 0-2! Az első félidőben megsérülő Dvali helyett pályára lépő Csontosnak ez volt az első NB I-es mérkőzése a szezonban.
A 67. percben újabb büntetőt kapott a Ferencváros. Blazic fejese halt el egy budafoki kezén, az ezért megítélt büntetőt ezúttal Kharatin végezte el és ő sem hibázott 0-3!

A 81. percben Heister helyére beállt Henry Wingo. Az amerikai játékosnak ez volt az első mérkőzése a csapatban.

Ezzel a Ferencváros megszerezte első idei győzelmét.

Budafoki MTE – Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)
Helyszín: Budapest, Promontor utcai Stadion Játékvezető: Iványi Z.
Gólszerzők:ill. Uzuni (25.- büntetőből), Csontos (58.), Kharatin (67.- büntetőből)

Nem ez volt az egyetlen mérkőzés a mai nap az NB I-ben. A szintén az 5. fordulóból elhalasztott Kisvárda – Fehérvár mérkőzés meglepetésre a hazai csapat győzelmével zárult.

Az NB I állása

A góllövőlista élmezőnye