A Roma az Interrel cserélne játékost – sajtóhír

A közelmúltban számoltunk be róla, hogy az AS Roma személyes okokból kifolyólag túladni készül egykori meghatározó játékosán, miután a sokat bírált Paulo Fonseca vezetőedző és a csapat rutinos játékosa között kitört a balhé…

 

Számtalan olasz médium közt a mindig jól értesült forrásnak számító Gianluca Di Marzio is megerősítette, hogy az AS Roma komolyan gondolja Edin Dzeko januári értékre váltását, mert a transzferguru szerint a “farkasok” már fel is ajánlották a bosnyák gólfelelősét a Coppa Italia elődöntőjébe emlékezetes meccsen bejutó Inter részére Alexis Sánchez szolgálataiért cserébe.

A 34 éves hórihorgas csatár 2015 óta 242 mérkőzés alatt 114 alkalommal talált be az AS Roma színeiben tétmérkőzésen, melyből 85 gólt szerzett a bajnokságban, beleértve azt a 29 találatát, mellyel gólkirály lett a 2016-2017-es kiírásban. Dzeko ugyan már nem fiatal, és egyre több kritikával kellett szembenéznie, a “farkasok” mérsékelten sikerült 2019-2020-as szezonjából is ki tudta venni a részét 16 bajnoki és három nemzetközi kupákban szerzett találattal. Ennek ellenére egészen idáig töretlenül bíztak benne, és bár múlt nyáron a közvetlen riválisok közül az Inter és a Juventus is le akarta igazolni, nem engedték őt el.

Eközben a 31 éves Sánchez ugyan jó darabig legfeljebb csak epizódszereplő volt a Nerazzurrinál, a múlt januári kölcsön után nyáron véglegesen aláíratták őt a Manchester United csapatától való távozását követően. A tapasztalt szélső Serie A-s szezon végére 22 pályára lépés alatt 4 gólt és 9 előkészítést számlált, az aktuális szezonban tíz bajnokin és összesen 16 tétmérkőzésen számítottak szolgálataira.