Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Milan viheti a Juventus létszámfeletti játékosát – sajtóhír

Azok után, hogy a német bajnokságot vezető Bayern München csapata január végén visszaküldené a kölcsönből a rutinos brazil szélsőt a Juventushoz, a torinóiak máris új csapatot szeretnének találni játékosuknak…

 

A torinói illetőségű Tuttosport információi szerint az olasz rekordbajnok Juventus által a Coppa Italiától drámai csatában búcsúzó AC Milan együttese szívesen kölcsönvenné Douglas Costa játékjogát, akire az idény második felében a Bayern München csapata már nem tartana igényt.

A 30 éves brazil szélső 2017-ben még a bajoroktól kölcsönben került a torinóiakhoz, azóta már véglegesítették, és az elmúlt három idényben együttesen 101 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a Juve színeiben. Posztján bár rendkívül fontos szereplőnek számított, Cristiano Ronaldóék mögött jobbára csak csereként kapott lehetőséget, ezért az aktuális idényt megelőzően kölcsönben visszaküldték őt előző állomás helyér. Costa azonban második müncheni tartózkodása idejében már csak epizódszereplő volt, Hans-Dieter Flick csapatában ezidáig csupán 9 bajnokin kapott lehetőséget.

Costa bár kétségkívül hasznosnak számít, alapvezetően egy igencsak sérülékeny játékos, a 2019-2020-es szezonban például csak 23, az azt megelőzőben pedig mindössze 17 bajnokin tudott edzője rendelkezésére állni fizikai állapotából kifolyólag. Ráadásul a Juventusnál az EU-n kívüli helyeket is foglalná, melyet nem engedhet meg magának az olasz bajnoki címvédő. Így aztán napokon belül új klubot kéne találniuk számára, s nem kizárt, hogy még akár a közvetlen ellenlábasnak tekinthető Milanhoz is szívesen odaadnák, ha nem lesz más lehetőségük.