Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: őrült meccset játszottak Zalaegerszegen

Nagyon fontos meccset játszott egymással a két csapat. Egy győzelemmel a Zalaegerszeg utolérte volna ellenfelét a tabellán, amely csak 4 pontra van lemaradva a harmadik helytől.

Zalaegerszegi TE – Paks FC 4-4 (1-2)
Helyszín: Zalaegerszeg, ZTE Aréna Vezette: Pintér Cs.
Gólszerzők: Szépe (6.), Favorov (46.), Babati (78.), Könyves (83.) ill. Bognár (30.), Hahn (37.), Szabó (74.), Papp (90.+4)

Nagyon jó iramban kezdték a találkozót a csapatok és később sem lehetett panaszunk a találkozóra.
A csapatok könyörtelenül kihasználták a másik gárda hibáit. Az első hiba a Paksé volt, akik nem figyeltek egy szögletkombinációra, ezt pedig büntette a ZTE, Szépe szerzett gólt 1-0!
A 30. percben egy megpattanó szabadrúgásgóllal egyenlített Bognár István 1-1! Majd a 37. percben, már a Paksnál volt az előny. Bobál a saját tizenhatosán belül ajándékozta oda a labdát Hahnnak, aki könyörtelenül ki is használta a lehetőséget 1-2! Így vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő első támadásából egyenlített a ZTE. A paksi védők nem tudtak felszabadítani, így Favorov kiegyenlített 2-2! Az 59. percben Hahn megint megszerezhette volna vezetést, de elhibázta a büntetőt. A 74. percben, már megszületett a paksi vezetés. Bognár szabadrúgását Demjén óriási bravúrral védte, de a kipattanóra Szabó János érkezett 2-3! A 78. percben újra egyenlített a hazai csapat, Babati góljával 3-3! A 83. percben másodjára is megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg. Egy gyönyörű támadás végén Könyves Norbert volt eredményes 4-3!
És amikor, már mindenki elkönyvelte a Zalaegerszeg győzelmét, jött Papp és pár másodperccel a mérkőzés előtt kiegyenlített 4-4!
Fordulatos, izgalmas, jó iramú mérkőzésen játszottak döntetlen a csapatok és talán ez is volt a legigazságosabb eredmény.

Hat pontos kiesési rangadót vívott egymással a Diósgyőr és a Budafok. A Budafok három ponttal előzte meg a miskolciakat és egy győzelemmel nem csak őket szakíthatták volna le magukról, de a kiesőhelyről is elléphettek volna. 

Diósgyőri VTK – Budafoki MTE 1-1 (1-0)
Helyszín: Miskolc, Diósgyőri Stadion Vezette: Bognár T.
Gólszerzők: Vanecek (40.) ill. Kulcsár (90.+6)
Kiállítva: Zivulic (84.) ill.

A kiesési rangadó, már nem hozott ilyen közönség szórakoztató játékot, de a diósgyőrieket ez nem is zavarta, főleg miután a 40. percben a friss szerzemény, Vanecek góljával megszerezték a vezetést 1-0!

A második játékrészben sokáig csak a Budafok előtt adódtak lehetőségek, de ezekből nem tudtak betalálni a fővárosiak. A 68. percben Zekic lecserélte a gólszerző a Vaneceket, a helyére Zivulic állt be, akit ütés miatt a 84. percben kiállított Bognár Tamás. Így a hajrát emberhátrányban kellett lejátszania a hazai csapatnak. Ennek ellenére nem volt nagy helyzete a Budafoknak, de ez is elég volt ahhoz, kiharcolják a döntetlent. A 96. percben Kulcsár Kornél végezhetett el szabadrúgást a kapuval szemben, legalább 30 méterről. Kulcsár zseniálisan lőtte el a labdát a sorfal alatt, ami Antalt is megtévesztette 1-1!

 

Az NB I 18. fordulójának az eredményei

Szombat
MTK – Puskás Akadémia 0-1
Mezőkövesd – Újpest FC 3-2
Ferencvárosi TC – Kisvárda 1-1
MOL Fehérvár FC – Budapest Honvéd 1-2

Vasárnap:
 Zalaegerszegi TE – Paks FC 4-4
Diósgyőri VTK – Budafoki MTE 1-1

Az NB I állása

A góllövőlista élmezőnye