Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: megint botlott a Fradi

Győzelmi reménnyel érkezett az Újpest Mezőkövesdre. A lila-fehérek még karácsony előtt nyertek utoljára bajnokságban. Nem ígérkezett könnyű feladatnak, mivel a Mezőkövesd a találkozó előtti három hazai meccsét megnyerte.

Mezőkövesd – Újpest FC 3-2 (1-0)
Helyszín: Mezőkövesd, Városi Stadion Vezette: Andó-Szabó S.
Gólszerzők: Katanec (44.), Besirovic (58.), Cseri (81.- büntetőből) ill. Szakály (75.), Beridze (78.)

A Mezőkövesd két szabadrúgás után szerzett góljaival megnyugtató előnyt szerzett a találkozón, amit az Újpest 2 perc alatt ledolgozott. Az első félidő végén Besirovic beívelésére Katanec érkezett nagyszerű ütemben.
Az 59. percben Cseri szabadrúgása és az újpesti védők idétlenkedése után Besirovic vette be banai gólját.
Majd jött a leolvadás, a 75. és a 78. percben szerzett góljaival visszajött a meccsbe a vendég csapat.
Előbb Szakály Péter volt eredményes, majd Beridze tekert gyönyörűen a kapuba. Michael Oenning remekül cserélt, hiszen mindkét gólszerzője csereként állt be, Szakály mindössze 4 perccel a gólja előtt lépett pályára.
Nem sokáig örülhettek a fővárosiak, néhány perccel később Cseri esett el a tizenhatoson belül Onovo mellett, Andó-Szabó pedig büntetőt ítélt. Cseri maga értékesített a tizenegyest.

A Kisvárda még sosem tudta megverni a Ferencvárost bajnokságban, most ennek reményében érkezhettek a a fővárosba, hiszen a Budafok elleni győzelme ellenére, egyelőre mesze van az őszi formájától a Fradi.

Ferencvárosi TC – Kisvárda 1-1 (0-1)
Helyszín: Budapest, Groupama Aréna Vezette: Berke B.
Gólszerzők: Uzuni (58.) ill. Jelena (39.)

Már a mérkőzés elején óriási lehetőséghez jutott a Ferencváros. Kharatin végezhetett el büntetőt, azonban Dombó védte a lövését. A mérkőzés folytatásában is többet birtokolta a labdát az FTC és helyzetei is voltak a csapatnak, azonban a Kisvárda előtt is adódtak lehetőségek és a 39. percben Jelena fejes góljával a vezetést is megszerezték 0-1! Így előnnyel mehetek pihenőre a kisvárdai játékosok.

A második félidőben óriási nyomás alá helyezte a Kisvárdát a Ferencváros. Több helyzetet is kihagytak, majd az 58. percben egy beadásra kivetődő Dombót Uzuni előzte meg 1-1! Ezzel az albán válogatott játékos sorozatban második meccsén volt eredményes. 
Ezután is voltak komoly helyzetei a Ferencvárosnak, azonban nem tudtak élni a lehetőségeikkel, így ismét pontokat buktak hazai pályán.
Idén nem megy a Fradinak négy bajnoki meccsükből csak egyet tudtak megnyerni.

A 18. forduló további mérkőzései

Szombat
MTK – Puskás Akadémia 0-1
19:30 MOL Fehérvár FC – Budapest Honvéd TV: M4 Sport

Vasárnap
14:10 Zalaegerszegi TE – Paks FC TV: M4 Sport+
16:15 Diósgyőri VTK – Budafoki MTE TV: M4 Sport+

A bajnokság állása

A góllövőlista élmezőnye