Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a City és a Leicester is hozta a kötelezőt – videóval

Folytatódott a Premier League 22. fordulója a Burnley – Manchester City, és a Fulham – Leicester találkozókkal. A papíron jobb csapat nem is okozott meglepetést, és csendes mérkőzéseken mindkét klub behúzta a három pontot. 

Burnley – Manchester City:

Olyan szinten fölényben játszott a Manchester City, hogy a Burnley-nek kapura lövése sem volt. Guardiola gárdája ráadásul már a 3. percben megszerezte a vezetést, amikor Bernardo Silva lövését még kivédte a kapus, de a kipattanót Gabriel Jesus a kapuba fejelte. A City bár dominált, nagy helyzetből keveset alakított ki. Végül a 38. percben szerezte meg a második találatát a vendég csapat. Gündogan passzolt remekül Sterling elé, neki pedig csak az üres kapuba kellett lőnie a labdát. A 41. percben kis híján meglőtte Joao Cancelo a City harmadik gólját is, de a labdát csak Pope kezébe tudta rúgni.

A második félidőben már több helyzete is volt a Citynek. A 48. percben Gündogan lőtt kicsivel a kapu fölé, az 50. percben pedig Sterling próbált lőni az ötösről, de a kapus védett. Az 57. percben Mahrez be is talált, de hosszas videóbírózás után les miatt érvénytelenítették a gólt. A 70. percben Gabriel Jesus lövését blokkolták, majd elesett a tizenhatoson belül, de ezért nem adott a játékvezető büntetőt. A Burnley nem mutatott sok jelet arra, hogy megnehezítené a vendégek dolgát, így végül a végeredmény sem változott már.

Burnley – Manchester City: 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Gabriel Jesus (3.), Sterling (38.)
Sárga lap: Stephens (83.), Mumbongo (87.) ill. Ederson (76.)
Kiállítás: – ill.

Fulham – Leicester:

Nem sok helyzet jellemezte az első félidőt, de a Leicester játszott kisebb fölényben. Az első nagy ziccer viszont a Fulham nevéhez fűződött, amikor a 13. percben egy védő állt bele az utolsó pillanatban Mitrovic veszélyes lövésébe. A vezetést végül mégis a vendégek szerezték meg a 17. percben, amikor egy szép támadás végén Maddison beadását Iheanacho fejelte a kapuba. A 25. percben Söyuncu hagyott ki hatalmas helyzetet, amikor védtelenül hagyták a kapu előtt, de lövését Areola elképesztő bravúrral védte. A 43. percben a Fulham is megmutatkozott, ekkor Adarabioyo próbált a léc alá fejelni, de a kapus itt is hatalmasat védett. Az ezt követő szöglet után viszont már ő sem tudta megmenteni csapatát, és a 44. percben meglőtte a második gólját is a Leicester: Maddison most Justinnak adott gólpasszt, a védőnek pedig csak az üres kapuba kellett bepasszolnia a labdát.

A második félidőben is jobban játszott a Leicester. Az 51. percben Iheanacho még egyszer betalált, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A 64. percben ugyanez történt, ám most Pereira volt lesen a gólja előtt. A mérkőzés hátralévő részében már egyik csapat sem erőltette meg magát, így a végeredmény sem változott.

Fulham – Leicester: 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Iheanacho (17.), Justin (44.)
Sárga lap: Reed (24.) ill.
Kiállítás: – ill.

A 22. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Sheffield United 2-1 West Brom
Wolves 2-1 Arsenal
Newcastle 1-2 Crystal Palace
Manchester United – Southampton: 9-0

Szerda:
Burnley – Manchester City: 0-2
Fulham – Leicester City: 0-2
20:30 Leeds United – Everton (Tv: Spíler 2)
21:15 Aston Villa – West Ham United (Tv: Digi Sport 3)
21:15 Liverpool – Brighton (Tv: Digi Sport 1)

Csütörtök:
21:00 Tottenham – Chelsea (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: