Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skócia: kiütéssel tért vissza a helyes útra a Celtic – videóval

skót bajnokság (Premiership) 27. fordulójának kedd esti játéknapján a közelmúltban több sebből vérző címvédő Celtic gárdája a mezőny második felében található Kilmarnock otthonában vendégeskedett…

A hétvégi váratlan hazai vereség után a Celtic együttese 4-0-s sikerrel vétette észre magát a Kilmarnock ellenében. Noha a hazai együttes bátran kezdte a mérkőzést, az első félóra végéhez közeledve a veterán Scott Brown egy szöglet utáni védhetetlen fejessel a glasgowiakat juttatta előnyhöz. A második félidő elején a vendégek egy véleményes büntetővel növelték tovább előnyüket Doyle kapus megtorpanó kijövetele után, melynél nem tűnt úgy, hogy hozzáért ellenfeléhez. Odsonne Edouard tizenegyesénél a labdához viszont hozzáért, de hárítani nem tudta azt. Bár a hazaiak nem adták olcsón a bőrüket, tíz perccel később a francia támadó egy ziccerből újra eredményes volt, a találkozó véghajrájában pedig Albian Ajeti egy szép lefordulást követően tüzelt a hosszú sarokba, végképp kiütésessé alakítva a végeredményt.

A Celtic így egyel kevesebb meccset játszva 20 ponttal van lemaradva az éllovas Rangers mögött, amely szerdán a St. Johnstone csapatával találkozik.

Kilmarnock – Celtic 0-4 (0-1)
Gólszerzők:ill. Brown (29.), Edouard (52., 62. – az elsőt büntetőből), Ajeti (86.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye