Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Ansu Fati egy ideig még nem állhat csapata rendelkezésére

Rossz hírek érkeztek a Barcelonához, miután kiderült, hogy fiatal tehetségük, Ansu Fati térde nem igazán gyógyul, és emiatt még egy ideig nem számíthat rá a katalán gárda. 

Ansu Fati esélyei arra, hogy ott legyen a Bajnokok Ligágájában a legjobb tizenhat között a Paris Saint-Germain ellen, a nullához közelednek, miután korábban megműtött térde begyulladt, bedagadt és nagyon nehezen gyógyul.

A fiatal játékos térdét novemberben egyszer már megoperálták, miután a Betis elleni őszi bajnokin megsérült, és bár a csapat és a támadó is bizakodó volt, a felépülése nem haladt úgy, mint ahogy azt várták. Ráadásul a spanyol TV3 azt állítja, hogy Ansu Fatit néhány héttel ezelőtt ismét megműtötték, de a Barcelona ezt nem közölte hivatalosan a játékos kérésére. Mindemellett egy harmadik operációt sem zárnak ki, hogy ha a térde nem mutat jelentős javulást.

Az eredeti terv az volt, hogy Fati a Barcelona első BL-nyolcaddöntőjén már ott lesz a pályán, de Ronald Koeman is azt nyilatkozta a minap, hogy most az a legfontosabb, hogy a támadó felépüljön.

“Remélem, hogy ott lehet a PSG ellen, de nem vagyok ebben annyira biztos. A legfontosabb most az, hogy jól haladjon a felépülése. Nem fogom azt mondani, hogy ekkor fog visszatérni, amíg még nincs jól.”

Mint ahogy Gerard Pique és Philippe Coutinho, Ansu Fati sem fog ismét pályára addig, amíg nincs 100 százalékos állapotban. Ez viszont azt is előrevetíti, hogy a fiatal játékos a március 10-i visszavágón sem lesz majd bevethető.