Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Alaposan megszenvedett a továbbjutásért a Chelsea!

Az FA-kupa nyolcaddöntőjében a vártnál jóval nehezebben vívta ki a továbbjutás a Barnsley otthonában a Chelsea. A londoniakhoz hasonlóan szintén idegenben tudott nyerni a Southampton.

Barnsley – Chelsea 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Abraham (64.)

A Championshipben a középmezőnyhöz tartozó hazaiak nagyon eltökéltnek tűntek, hogy meglepetést okoznak a Chelsea ellen. Thoams Tuchel csapata bár átlagban 70%-ban birtokolta a labdát, a komolyabb lehetőségek az első félidőben a Barnsley ellőtt adódtak.

A szünet után folytatódott a meddő Chelsea-mezőnyfölény, amely végül csak góllá érett, miután Tammy Abrahammal rúgatott egy gólt Reece James a bő egy óra elteltével.

A Barnsley próbálkozott becsülettel, volt is lehetősége az egyenlítésre, de mint kiderült Abraham gólja – amely a Chelsea egyetlen kaput eltaláló lövése volt – mindent eldöntött. Thomas Tuchel csapata szenvedett, de ott van a legjobb nyolc között az FA-kupában.

Korábban:

Wolverhampton – Southamton 0-2 (0-0)
Gólszerzők:
Ings (49.), Armstrong (90.)

Az utóbbi hetek viszontagságai, és zsinórban 4 elszenvedett vereséget követően a Southampton összekapta magát, és a második félidőben előbb Danny Ings, majd stuart Armstrong hajrábeli találatával eldöntötte a találkozót – Kellett már ez a siker Ralph Hasenhüttl-nek és csapatának!