Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rummenigge: “Messi fizetése? Jót nevettem rajta!”

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az elmúlt hetekben nyilvánosságra került Lionel Messi 2017-ben aláírt szerződése, ami ráadásul egy egészen elképesztő fizetést is tartalmazott. Most a Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge is véleményezte a témát. 

Lionel Messi több mint 555 millió eurós fizetése rengeteg vitát váltott ki, de nevetést is, ahogy ez történt Karl-Heinz Rummeniggével is. A Bayern München elnöke is megszólalt a rendhagyó üzlettel kapcsolatban és elmondta, hogy nagyon jól szórakozik a történteken, és csak meghajolni tud Messi előtt azért, hogy ilyen jó feltételeket tudott kiharcolni magának.

“Jót nevettem az egészen. Csak gratulálni tudok Messinek ahhoz, hogy ilyen csillagászati összegű szerződést sikerült kötnie”

– nyilatkozta Rummenigge az olasz Corriere dello Sportnak adott interjújában.

“Az elmúlt 10 évben minannyian hibáztunk, mivel egyre többet költöttünk a játékosokra és az ügynökeikre. A pandémia ráadásul megmutatta, hogy vissza kell lépnünk egyet, és vissza kell térnünk egy ésszerűbb modellhez. Remélem, hogy ez még lehetséges, de nem lesz könnyű.”

Rummenigge később elgondolkodott néhány lehetséges megoldáson, mint például a fizetési sapkán.

“Talán jó ötlet lenne felső határt szabni a fizetéseknek, de 2008-ban az UEFA akkori elnökével, Michel Platinivel és az akkori főtitkárral, Gianni Infantinóval még Brüsszelig is elmentünk, hogy összehozzuk ezt, de az ottani politikusok csak azt mondták nekünk, hogy ez szembe menne az európai joggal. Most viszont talán itt lenne az ideje, hogy újra megpróbáljuk és kijavítsuk azt, amit az elmúlt 10 évben tettünk.”