Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Messi 555 millió euró értékű szerződést kötött a klubbal

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Barcelona vezetősége még számtalan korábbi bónuszt nem fizetett ki lejáró szerződésű klasszisa részére, most pedig az El Mundo tanulmánya újabb elképesztő számadatokat hozott nyilvánosságra a távozással kacérkodó Lionel Messi 2017-es szerződéshosszabbítása kapcsán…

Az El Mundo állítása szerint amikor Lionel Messi utoljára, 2017-ben megújította jelenleg is érvényben lévő szerződését a Barcelona csapatával, akkor a megállapodás négy év alatt összességében több mint 555 millió eurót garantált az argentin klasszis bankszámlájára.

Az elképesztő összeg átszámolva nagyjából 200 milliárd forintnak felel meg, vagyis évente 138 millió eurót (48.3 milliárd forint) garantálnak számára, amely a különböző bónuszokkal csak még tovább növekedhet. A forrás úgy tudja, hogy amennyiben Messi megújítja a szerződését, az további 115 millió eurót és 78 millió eurós hűségbónuszt hozhat még a konyhájára. Már csak ezek fényében is lenne elképzelhetetlen, hogy jelen feltételek mellett Messi meghosszabbítsa lejáró szerződését a katalán óriásnál, tekintve hogy a klub a korábbi katalán beszámolók szerint több mint 1 milliárd eurós adósságokkal küzd, köztük például számtalan korábbi átigazolásáért nem tudta kifizetni a teljes összeget.

Közvetve tehát az is kijelenthető, hogy Messi hatalmas fizetése sodorta elképesztő adósságokba, csődközelbe a klubot, de természetesen ez így nem igaz. Mindehhez hozzájöttek a Bartomeu-rezsim elhibázott döntései, az elmúlt években az eredmények elmaradása, és természetesen a koronavírus-járvány, amivel senki nem számíthatott, hogy most már lassan egy éve nem lehetnek jelen szurkolók a mérkőzéseken, nincsenek jegybevételek, stadiontúrák, múzeumlátogatások, stb. Amik elképesztő összegek elmaradását jelentik egy ekkora klub esetében.

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás a mostani szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna el. Több csapat is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában.

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Barca színeiben, és ha lehet hinni korábbi szavainak, akkor a mostani az utolsó szezonja a klubnál, nem titkoltan több csapat is szívesen látná őt