Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Haaland volt a Sevilla végzete, idegenben brillírozott a Dortmund – videóval!

A nyolcaddöntőket rendezik a Bajnokok Ligájában, ahol az odavágón kicsúszott a Sevilla kezéből az irányítás, így hazai pályán szaladtak bele egy nem várt vereségbe.

A Sevilla jó formában volt, így hazai pályán joggal reménykedhetett egy szép eredményben a Borussia Dortmund ellen. A németek az eredmények terén nem teljesítenek kiemelkedően mostanság, leírni azonban véletlenül sem szabadott őket. A kezdés után sikerült is átvenniük az irányítást, ám per perc után felébredt a Sevilla és onnantól már ők szegezték saját kapuja elé a sárga mezes csapatot. Ez olyan jól sikerült, hogy egy szép egyéni villanás után a 7. percben előnybe is kerültek. Suso varázsolt egyet, aki egy lövőcsellel elküldte a védőjét és lőtt – a labda azonban megpattant Hummels lábán, Hitz így már nem tudott reagálni rá.

Bő 10 percen keresztül tehát a spanyolok voltak nyeregben, ám szép lassan visszajött a meccsbe a Dortmund és negyed óra elteltével már ők domináltak. A 19. percben aztán érkezett Haaland, aki előbb négy emberrel szemben tartotta meg a labdát a középpályán, majd kiosztott egy gólpasszt Dahoudnak. A német játékos pedig az őt lazán fogó Fernando mozgását kihasználva 20 méterről lövéssel próbálkozott, amit Bono nem tudott hárítani. Ez a találat vélhetően nem tett túl jót a spanyol csapat önbizalmának, hiszen innentől egy negatív spirálba került Julen Lopetegui együttese. A 27. percben kapták is a következőt: gyors támadás, Haaland a felezővonalnál jutott labdához lendületből törhetett a kapu irányába, majd egy összjáték után kitűnő helyzetben kapta vissza a labdát. Bono ezúttal sem tudott időben odaérni, Haaland immár góllal büntetett. És ezzel még nem volt vége. A szünet előtt Papu Gomeztől vette el a  labdát Reus, aki lendületből hozhatta a játékszert a hazai kapuig, majd kitette azt Haalandnak, aki ezúttal ballal lőtte azt a kapuba.

Egy félidő után tehát 3-1-re vezetett vendégként a Dortmund, ami jelzésértékű. Ilyenkor elgondolkodhatunk azon, hogy a jelenlegi spanyol bajnokságban vajon vannak-e olyan ellenfelei a Sevillának, amelyek ellen felkészülhettek volna olyan minőségű játékra, iramra, vagy letámadásra, mint ami egy jobb német csapat ellen várhat rájuk. Lopetegui próbált is azonnal változtatni: 60 percen belül 4 cserét is elhasznált, de drámai változás a játék képében nem következett be. A Sevilla ugyan többet birtokolhatta a labdát, de a labdavesztéseik után a Dortmund kontrái továbbra is veszélyesek voltak. A spanyolok pedig sokáig mindössze két komolyabb lehetőséget tudtak felmutatni – abból az egyik Oscar Rodriguez volt a 74. percben, aki szabadrúgásból a kapufát találta el.

A hajrában viszont megtört a jég és a 84. percben összejött a gól: egy pontrúgás után Oscar Rodriguez ívelése után Luuk de Jong lőtte el a labdát Hitz mellett. Ez a találat pedig maga a reménysugár a Sevilla számára a folytatásra nézve. A végjáték elég feszültre sikerült, de nem esett már több gól. A Dortmund idegenben aratott nagyon fontos sikert, a Sevilla viszont esélyt adott magának a folytatásra.

Sevilla – Borussia Dortmund 2-3 (1-3)
Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán Stadion (Sevilla), Vezette: Makkelie (NED)
Gólszerzők: Suso (7.), Dahoud (19.), Haaland (27. 43.), de Jong (84.)
Sárga lapok: Oscar Rodriguez, ill. Hummels, Haaland
Kiállítás: – ill. –

Sevilla: Bono – Escudero, Diego Carlos, Kounde, Jesus Navas – Rakitic (Gudelj), Fernando, Jordan (Oscar Rodriguez) – Papu Gomez (Oliver Torres), En Nesyri (Munir El Haddadi), Suso (Luuk de Jong). Vezetőedző: Lopetegui.

Borussia Dortmund: Hitz – Guerreiro (Passlack), Hummels, Akanji, Morey – Bellingham, Emre Can, Dahoud (Meunier) – Sancho, Reus (Brandt), Haaland. Vezetőedző: Terzic.

A nyolcaddöntők eredményei és további programja

Kedd
RB Leipzig – Liverpool 0–2
Barcelona – PSG 1–4

Szerda
Porto – Juventus 2-1
Sevilla – Borussia Dortmund 2-3

02.23. Kedd
21:00 Atletico Madrid – Chelsea
21:00 Lazio – Bayern München

02.24. Szerda
21:00 Atalanta – Real Madrid
21:00 B. Mönchengladbach – Manchester City

A góllövőlista állása