Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az AC Milan rutinos harcosa kihagyja az Inter elleni rangadót

A hétközi Európa-liga-mérkőzésen szenvedett sérüléséből kifolyólag az AC Milan együttese az olasz bajnokság (Serie A) vasárnapi kulcsfontosságú rangadóján nem számíthat tapasztalt csatárára…

Gianluca Di Marzio értesülései szerint az AC Milan csapatában a januári megszerzése óta először a kezdőként pályára lépő Mario Mandzukic izomsérülést szenvedett. A Crvena zvezda elleni, csütörtöki 2-2-es döntetlen alkalmával a rutinos horvát támadó mellett Ismael Bennacer ugyancsak lesérült, így az Afrikai Nemzetek Kupája-győztes középpályás ugyancsak kihagyni kényszerül a várva várt milánói derbit.

A 34 éves horvát támadó 2019 decemberében szerződött a katari Al-Duhail csapatához, miután a korábbi meghatározó szerepe után a Juventus csapatánál parkolópályára került, ám a keletiekkel néhány hónap után szerződést bontott. A vb-ezüstérmes csatár az ázsiaiaknál mindössze tíz mérkőzésen játszott, és két gólt szerzett a klub színeiben. A Rossoneriben megszerzése óta négy bajnokin csereként, és az ominózus El-találkozón a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára, gólt még nem szerzett.

A két milánói rivális közt a mostani derbi a tabellán elfoglalt helyezések miatt is kulcsfontosságú lesz, hiszen 22 forduló után az éllovas Inter egyetlen ponttal előzi meg a második Milant a Serie A tabelláján.

A várva várt rangadó vasárnap délután 15 órától rendezik a Rossoneri pályaválasztása mellett a San Siróban.