Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy bajban a török bajnok

Rövid azonban tartalmas múltja van a török, Basaksehir csapatának. A mindössze 31 éves klub 7 év után eshet ki a török első osztályból (Süper Lig), rögtön azután, hogy megnyerték történetük első bajnoki címét.

Ugyan a klubot eredetileg 1990-ben alapították, 2014 óta új időszámítás vette kezdetét a csapatnál. Ekkor megvásárolta a klubot egy cégcsoport, amely felvirágoztatta az együttest. Ekkor jutottak vissza az első osztályba és első két szezonjuk után mindig a dobogón végeztek, tavaly pedig meg is nyerték a bajnokságot. Az első két szezon sem volt kifejezetten eredménytelen, hiszen mindkétszer negyedikek lettek.
2017-ben kupadöntőt is játszhattak, azonban ott alulmaradtak a Konyasporrral szemben.

A bajnoki címnek köszönhetően, történetük során először szerepelhettek a Bajnokok Ligája csoportkörében. A sorsolásnál nem volt szerencséjük, hiszen a nagyon kemény PSG, Manchester United, Leipzig hármashoz kerültek.
A papírformának megfelelően negyedikek lettek a csoportban, azonban hazai pályán megtudták verni a Manchester Unitedet és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az angol klub nem tudott továbbjutni a csoportból.

Az idei szezonban siralmasan teljesít a csapat a bajnokságban. Rosszul kezdtek, hiszen egészen az 5. fordulóig kellett várni az első győzelmükre, sőt első három mérkőzésüket elvesztették és először a győztes meccsükön tudtak betalálni az ellenfél kapujába.

A január végén elveszített Szuperkupa találkozó után menesztették a csapat kispadjáról Okan Burukot, azonban a sikerek a rutinos Aykut Kocamannal sem érkeznek.
A csapat 18. a 21 csapatos bajnokságban, ráadásul a mögöttük lévő csapatok mindegyikének kevesebb lejátszott mérkőzése van.

A Basaksehir sorozatban hat bajnoki vereségnél tart, összességében pedig 8 mérkőzése nem nyert a bajnokságban. Legalább a Török Kupában jól állnak, ahol a Fenerbahce búcsúztatása után, már az elődöntőben járnak, ahol majd a Besiktassal játszanak.

Érhetetlen mitől esett ennyire vissza a bajnokcsapat teljesítménye, ahol olyan játékosok játszanak, mint a korábban a Newcastle-ben és a Chelsea-ben is megfordult Demba Ba vagy a török válogatottban 81-szer pályára lépő Mehmet Topal.

A Süper Lig állása