Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham: “ha már Puskás-díjas vagy, gólt kell szerezned a Puskás Arénában!”

Ahogyan arról beszámoltunk, az Európa-liga legjobb 16 közé jutásért zajló párharcának első felvonásán a Tottenham gárdája 4-1-es győzelmet aratott az osztrák Wolfsberger ellen a Puskás Arénában…

A magabiztosan megnyert mérkőzés után a Tottenham portugál menedzsere, José Mourinho a Sport Tv-nek adott interjújában magyar kapcsolatairól tett említést:

“Beszéltem Szonnal a meccs előtt és azt mondtam neki, hogy ha már Puskás-díjas vagy, gólt kell szerezned a Puskásról elnevezett stadionban. És megtette! Elvégezte a feladatát, aztán pihenésre volt szüksége, túl sok játékperc volt a lábában. Azt hiszem, ő maga nagyon büszke arra, hogy megkapta a Puskás-díjat és arra, hogy itt is gólt szerzett, ami egyfajta tisztelgés Puskás emléke előtt.

A Real Madrid volt edzőjeként jól ismerem Puskás élettörténetét, sőt egy olyan embernek vagyok a büszke fia, aki egy emberöltővel korábban elképesztően imádta Puskást, Di Stéfanót és azt a nagyszerű csapatot. Szóval képben vagyok, és számomra, aki edzőként megvívott csaknem ezer mérkőzést, megtiszteltetés itt szerepelni, a Puskásról elnevezett stadionban.”

Mourinho megjegyezte, hogy jó viszonyt ápol Lipcsei Péterrel, aki annak idején az FC Portóban szerepelt, amikor ő Bobby Robson stábjában tevékenykedett tolmácsként: “szó volt róla, hogy újra találkozunk, de sajnos nem tudott hozzám bejönni a szállodába a vírushelyzet miatt. Tegnap is szóba került közöttünk a kollégáimmal, amikor a hotelben beszélgettünk, ahogy az én időmben Portóban játszott. És beszéltünk a hihetetlenül jó kapusról, Mészáros Ferencről is, aki a szülővárosom csapatában, a Vitória Setúbalban védett.”