Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: fölényes győzelemmel feledtette az MU elleni nagyarányú vereséget a Real Sociedad – videóval

A spanyol bajnokság 24. fordulójában a Real Sociedad a kiesőzóna elől menekülő Alavest fogadta. A baszkoknak szüksége volt egy kis önbizalomszerzésre, miután az Európa-ligában 4-0-ra kikaptak a Manchester Unitedtól, és ez is jött egy szintén 4-0-ás győzelemmel. A Real Sociedad megerősítette az ötödik helyét a tabellán. 

Az első félidőt kevés helyzet jellemezte, de a Real Sociedad már akkor mezőfölényben futballozott. Az első nagy helyzet azonban a 8. percben az Alaves nevéhez fűződött, amikor a kapus sikerrel védeni tudta Deyverson beadás után érkező fejesét. A 37. percben azért már közel járt a gólhoz a hazai csapat, amikor Mikel Oyarzabal futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura az elé kerülő labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolta a lövést. A vezetést végül a 41. percben szerezték meg a baszkok: Alexander Isak előtt nyílt szabad terület a kapu előtt egy beadást követően, majd pontos lövést küldött a kapu közepébe.

A második félidőt is nagyon jól kezdte a Real Sociedad, hiszen már a 49. percben meglőtte a második gólját: Isak kapott remek passzt a kapu előterében, majd a kapu bal felső sarkába lőtte fantasztikusan a labdát. Innentől pedig már nagyon beindult a hazai gárda és Isak is, aki a 62. percben mesterhármast szerzett: Oyarzabal tette le a labdát a támadó elé, aki most is magabiztosan lőtt a hálóba. Itt azonban még nem álltak le a baszkok, és a 73. percben ismét betaláltak: Portu kapta meg a labdát David Silvától, majd helyet csinált magának és a kapu bal oldala felé lőtt, ahonnan a kapufáról pattant be a hálóba a játékszer. A Real Sociedad ennyivel már beérte, és nem változott már a meccs állása.

Real Sociedad – Alaves: 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Isak (41., 49., 62.), Portu (73.) ill. –
Sárga lap: Merino (51.), Illaramendi (54.), Jon (85.) ill. Garcia (52.), Pina (61.)
Kiállítás: – ill. –

A 24. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Real Betis 1–0 Getafe

Szombat:
Elche 1–0 Eibar
Atlético Madrid 0–2 Levante
Valencia 2–0 Celta Vigo
Valladolid – Real Madrid 0-1

Vasárnap:
Barcelona – Cadíz: 1-1
Real Sociedad – Alavés: 4-0
18:30 Huesca – Granada (Tv: Spíler 2)
21:00 Athletic Club – Villarreal (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Osasuna – Sevilla (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: