Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nagyon simán gázolt át az Atalanta a Napolin – videóval

Az olasz bajnokság 23. fordulójában fogadta az Atalanta a Napolit, és bár az első félidő után úgy tűnt, hogy nem lesz gólgazdag a találkozó, de a második játékrészre beindultak az események és bár a vendégek is betaláltak, az Atalantát ma nem lehetett legyőzni. 

Már az első félidőben jobban játszott valamennyivel az Atalanta, bár mezőnyfölényben nem futballozott. A hazaiak szépen tartották a labdát, amit nem igazán tudott lekövetni a Napoli. A 26. percben a játékvezető egy piros lappal elküldte a kispadtól az Atalanta vezetőedzőjét, Gasperinit, így trénere nélkül kellett lejátszania a mérkőzést a hazai gárdának. A 30. percben viszont a Napoli veszélyeztetett, amikor Osimhen érkezett egy keresztlabdára, de a fejeséből nem lett gól, mivel csak a keresztlécet találta el. Az Atalanta több szögletet is végezhetett a játékrész során, de ezek befejezései pontatlanok voltak.

Az igazi izgalmak a második félidőre maradtak. Már a 48. percben jelezte az Atalanta, hogy számolni kell vele, amikor Muriel kapott egy nagyon jó passzt a tizenhatoson, majd ellőtte a labdát a kapu jobb oldalának irányába, azonban a kapus hihetetlen mozdulattal védeni tudott. Az 52. percben azonban már nem csak veszélyeztetett a hazai csapat, de vezetést is szerzett: Muriel ívelte be szépen a labdát a kapu elé pontosan Zapata fejére, akinek mindössze annyi dolga volt, hogy közelről a jobb alsó sarokba fejeljen. Nem örülhetett azonban sokáig az Atalanta, mert az 58. percben kiegyenlített a Napoli: Zielinski lőtte kapásból a labdát a kapura, ami a bal alsó sarokba ment. Az Atalanta azonban nem hagyta magát és folyamatosan támadott, amivel jöttek is a gólok. A 64. percben meg is érkezett a hazaiak újabb találata, amikor Zapata tette le a labdát Gosens elé, aki el is lőtte azt a kapu bal oldalába. Ezt követően sem kegyelmezett az Atalanta a Napolinak, és a 71. percben újabb gólt lőtt: most Muriel szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a bal felső sarokba ment. Itt még nem záródott el a gólcsap, és a 76. percben szépített is a Napoli Gosens öngóljával. Ez viszont nem a Napoli estéje volt, mivel az Atalantát nem lehetett ma megállítani. A 79. percben zárta le hazai gárda a mérkőzést, amikor meglőtték a negyedik és utolsó góljukat. Romero előzte meg a védőket az ötösön belül és jól érkezett a beívelésre, majd pontosan fejelt a kapu jobb oldalába. A Napoli még végén próbálkozott, de nem jött össze az újabb szépítés.

Atalanta – Napoli: 4-2 (0-0)
Helyszín: Gewiss Stadion (Bergamo) Vezette: Marco Di Bello
Gólszerzők: Zapata (52.), Gosens (64.), Muriel (61.), Romero (79.) ill. Zielinski (58.), Gosens (76. – öngól)
Sárga lap: Djimsiti (55.), Gosens (87.) ill. Di Lorenzo (6.)
Kiállítás: Gasperini (26.) ill. –

Atalanta: Gollini, Djimsiti, Romero, Toloi, Gosens, Freuler (Pasalic, 78.), de Roon, Maehle (Sutalo, 90.), Pessina (Palomino, 84.), Zapata (Malinovsky, 90.), Muriel (Miranchuk, 84.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Napoli: Meret, Di Lorenzo, Rrahmani, Maksimovic (Koulibaly, 78.), Mario Rui (Ghoulam, 78.), Fabian Ruiz, Bakayoko, Politano, Zielinski (Lobotka, 84.), Elmas (Insigne, 58.), Osimhen. Vezetőedző: Gennaro Gattuso

A bajnokság jelenlegi állása és további programja:

Péntek
Fiorentina 3–0 Spezia
Cagliari 0–1 Torino

Szombat
Lazio 1–0 Sampdoria
Genoa 2–2 Verona
Sassuolo 1–1 Bologna

Vasárnap
Parma 2–2 Udinese
AC Milan 0-3 Inter
Atalanta 4–2 Napoli
20:45 Benevento – Roma (Tv: Digisport 1)

Hétfő
20:45 Juventus – Crotone (Tv: Digisport 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: