Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: 10 napja maradt Koemannak? – Sajtóhír

A katalánok gyengébb eredményei miatt a spanyol és a nemzetközi sportsajtóban egyaránt megszellőztették már, hogy megingott a Barca-vezetés bizalma Ronald Koeman-ban.

A Paris Saint-Germain után a hétvégén a Barca a Cádizt sem tudta legyőzni a Camp Nouban. Ronald Koeman a meccs után meg is fogalmazta, hogy csalódottabb, mint a párizsiak ellen volt – Ezzel az érzéssel pedig nincs egyedül!

A spanyol lapok (As, Marca, vagy akár a katalán székhelyű Sport) szerint a következő 10 napban sok minden eldőlhet akár Koeman jövőjét illetően is, hiszen a Barca előbb (szerdán) bepótolja az Elche elleni bajnokiját; majd elutazik (szombaton) Sevillába; hogy aztán március 3-án ismét megmérkőzzön a Sevillával a Király-kupa visszavágóján (a kupavisszavágó után egy héttel jön majd a PSG elleni BL-visszavágó – a szerk.).

Ezen találkozók eredményei, ahogyan az As fogalmaz alapvetően befolyásolhatják a katalánok szezonját, így Koeman munkásságának megítélését is. Újabb kellemetlen eredmény ugyanis a bajnokságban aligha férne bele már a Barcának, ráadásul az igen masszív Sevilla komoly riválisnak számít a La Ligában! Arról már nem is beszélve, hogy az andalúzok ellen a Király-kupában sem lesz éppen egyszerű két gólos hátrányból fordítani

A spanyol sportsajtóban egyébként azért is számolnak 10 napos periódussal, hiszen általános vélekedés, hogy az első meccsen látottak alapján a Barca nem fog tudni csodát tenni Párizsban, a PSG ellen – Persze láttunk már sok mindent ebben a párharcban (…)

Ronald Koeman jövője, ha nem is vált kérdésessé a Barcában, a március 7-ére (újra)kitűzött elnökválasztás eredménye is sok mindent befolyásolhat még: A jelenlegi elnök Josep Maria Bartomeu hiába utalt ugyanis arra, hogy Koemannal folytatná, a kihívók közül a legnagyobb favoritnak tartott Joan Laporta már megjegyezte, hogy az eredmények és a csapat teljesítménye alapján döntene; Victor Font pedig egyenesen ‘beígérte Xavit’ a szurkolóknak!

Mi nem lennénk most Ronald Koeman helyében…