Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Koeman szerint egy újabb rossz eredmény már végzetes lehet!

Megtartotta ilyenkor szokásos, meccs előtti sajttájékoztatóját Ronald Koeman. A Barca trénere ugyan nem tűnt pesszimistának, viszont túlságosan pozitívnak sem azok alapján, ahogyan fogalmazott az Elche elleni találkozó előtt. 

Miért is lenne elégedett edző Ronald Koeman? Csapata előbb a PSG ellen egy kijózanító pofonba szaladt bele a Bajnokok Ligájában, majd a hétvégén a Camp Nouban a Cádiz ellen sem jött össze a győzelem. Ráadásul a korábbi holland szövetségi kapitány, mint mondta, az Elchétől is hasonlóan kellemetlen stílus várható, mint azt a Cádiztól is kapták – Más kérdés, hogy megint a győzelem lenne csupán az elfogadható Barcától (…)

“Az ellenféltől hasonlót várhatunk, mint mondjuk a Cádiztól is kaptunk. A kiesés ellen küzdenek, mindent meg fognak tenni a bennmaradás érdekében, ráadásul az Eibar elleni, legutóbbi találkozójukat megnyerték, ami további motivációt adhat nekik. Hogy az Elche is olyan mélyen fog-e védekezni, mint azt a Cádiz is tette, azt nem tudhatom, azt már igen, hogy sok múlik majd a mi játékunkon!” – Kezdte gondolatmenetét a holland tréner, majd a katalánok kezdőcsapatát érintő, lehetséges változtatásokról beszélt.

Mindig azt keressük, hogy a pályára lépő kátékosok a legjobb fizikális és mentális állapotban legyenek, a kellő önbizalommal felvértezve. Ez az Elche ellen sem lesz másképp. Valóban nem mindig játszunk azon a szinten, ami a Barcelonától elvárható lenne. Sokat hibázunk, de ez nem csak a védekezésünkre igaz, hiszen például az ellenfél kapuja előtt nem szerzünk elég gólt. Utóbbi tényező miatt is sok pontot veszítettünk már!” – Folytatta Koeman, aki ezt követően kiemelte Clement Lenglet példáját, mind azon futballistát, akinek a magabiztossága visszaesett.

“Beszéltem vele még ma (kedd) reggel is. Kiváló futballista, akinek maximálisan profi a hozzáállása. Véleményem szerint túlságosan is magára veszi a kritikákat. Igen képes lenne jobb formában futballozni, de ettől még felesleges egy játékos nyakába varrni egy gyengébb eredményt! Borzalmas, amikor folyton azt hallod, hogy egyedül te vagy a hibás.” – Így Koeman, aki francia középhátvédje Cádiz elleni, büntetőt eredményező megmozdulására utalt.

“Sok pontot veszítettünk hazai pályán, ezzel tisztában vagyunk, ahogyan azzal is, hogy több hiba már végzetes következményekkel járhat a bajnokságban. A La Liga olyan időszakában vagyunk, amikor túl sok mindent kockáztatnánk egy újabb rossz eredménnyel. Örök igazság, hogy a Barca játékosaként a győzelemre kell játszanod, még akkor is, ha a csapat morálja kissé meginogni látszik. Három naponta meccset játszunk, gyorsan változhatnak a dolgok. Például ha nyerni tudnánk szerda este, akkor máris jobban mutatna a táblázat a mi szemszögünkből nézve.” – Így a Barca trénere, aki elárulta még azt is, hogy a védelemből sokak által hiányolt Ronald Araujó visszatérése legkorábban a hétvégére várható.

 

Az Elche – FC Barcelona találkozót 19:00-tól a Spíler 1 élőben közvetíti!