Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozott a kispadról az egykori világbajnok – HIVATALOS

A kedd esti órákban került bejelentésre, hogy a szlovén élvonalbeli bajnokságban jelenleg második helyen álló NK Maribor csapata menesztette vezetőedzőjét és sportigazgatóját a posztjáról…

Mindez már csak azért is érdekes, mert a szlovén bajnokságban (Prva Liga) a második helyen tanyázó NK Maribor csapatát a Juventus egykori olasz világbajnoka, Mauro Camoranesi irányította az idei szezontól kezdve, míg a sportigazgató Oliver Bogatinov volt.

A 44 éves egykori argentin származású szélső 2014-ben fejezte be aktív pályafutását, majd miután eleinte az amerikai kontinensen tevékenykedett edzőként, 2020 év elején a szintén szlovén első osztályú Tabor Sezana nevezte ki őt, tavaly szeptember óta pedig a patinás Maribor gárdáját irányította, és bár versenyben voltak a bajnoki címért az utóbbi hetek rossz formájából kifolyólag a vezetőség végül a távozása mellett döntött.

Camoranesi irányításával a Maribor a bajnokságban 22 meccséből tizenegyet nyert meg hét döntetlen és négy vereség mellett, az elmúlt fordulóban a Celje ellen veszítettek hazai környezetben 1-0-ra, miután az előző három fordulóban csak döntetlent játszottak. A négy nyeretlen meccs hatására két ponttal vezető helyüket is elvesztették az Olimpija Ljubljana elleni versenyfutásban, és a váltás pillanatában jelenleg másodikok a táblázaton.

Kíváncsian várjuk, hogy az egykori 55-szoros olasz válogatott játékos edzői pályája merre tart: kipróbálja-e magát egy újabb csapatnál, visszatér-e a dél-amerikai kontinensre, vagy esetleg az olasz hátországban vállal legközelebb munkát.