Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: újabb vereséget szenvedett a Hertha – videóval

A német bajnokság 23. fordulójában a Wolfsburg otthonába látogatott a Dárdai Pál vezette Hertha BSC. A hazaiak szinte az egész mérkőzésen jobban játszottak, a vendégek viszont nagyon pechesek voltak, volt öngól, meg nem adott tizenegyes és kapufa is a nevük mellett. A Hertha egyre közelebb áll a kiesőzónához, és innen nagyon nehéz lesz visszajönni. 

Mezőnyfölényben kezdett a Wolfsburg, de sokáig igazi helyzet egyik oldalon sem alakult ki az első félidő elején. A 19. percben Khedira próbálta kapásból ellőni az elé perdülő labdát, de a lövés méterekkel a léc fölé szállt el. A 23. percben Arnold végzett el egy szabadrúgást a kaputól 24 méterre, ami után Weghorst lőtt a jobb alsóba, de les miatt nem adják meg a gólt a Wolfsburgnak. A 38. percben azonban már ez sem segített a Herthán, és a hazaiak megszerezték a vezetést. Baku futott el a jobb szélen, majd beadta a labdát, és az éppen érkező Weghorst elől menteni igyekvő Klünter pedig védhetetlenül lőtt a saját kapujába. A hazaiak sokkal többet birtokolták a labdát, de ez meddő fölény volt, mivel már se helyzetük, se góljuk nem volt a szünetig.

A második játékrészben is hasonló volt a játék képe, ám az 58. percben mégis a Hertha veszélyeztetett: először Zeefuik fejelt ziccerben, de a kapus védett, majd a kipattanót követően Córdoba érkezett, de Casteels ezt is kiütötte. A játékot inkább a mezőnymunka jellemezte, mint a helyzetek, majd a 79. percben a játékvezető először úgy látta, hogy Pongracic kézzel ért a labdához, és a tizenegyespontra mutatott. Végül hosszas videóbírózás után úgy döntött, hogy nem ad tizenegyest a Herthának. Ez és egy 85. perces Piatek-kapufa össze is törte a vendégeket, és a 89. percben meglőtte a második gólját is a Wolfsburg. Arnold szöglete után a mélységből érkező Lacroix a jobb felsőbe fejelte a labdát. A 94. percben egy második sárgával még kiállították Pongracicot a hazaiaktól, de ez már nem befolyásolta a találkozót.

Wolfsburg – Hertha BSC 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Klunter (38. – öngól), Lacroix (89.) ill. –
Sárga lap: Otavio (45.), Mbabu (47.), Pongracic (48.), Bialek (90+5.) ill. –
Kiállítás: Pongracic (90+4.) ill. –

A 23. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Werder Bremen – Frankfurt: 2-1

Szombat:
Bayern München – Köln: 5-1
Borussia Dortmund – Bielefeld: 3-0
VfB Stuttgart – Schalke 04: 5-1
Wolfsburg – Hertha BSC: 2-0
18:30 RB Leipzig – Borussia Mönchengladbach (Tv: Sport 1)

Vasárnap:
13:30 Union Berlin – Hoffenheim (Tv: Sport 2)
15:30 Mainz – Augsburg (Tv: Sport 2)
18:00 Bayer Leverkusen – Freiburg (Tv: Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: