Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Messi egyelőre kivár – sajtóhír

A lejáró szerződésű Lionel Messi jövője továbbra is abszolút kérdéses: egyesek úgy vélik, hogy maradni kell szeretett klubjánál, mások viszont sokkal inkább biztosak a klubváltásában…

A Marca információi szerint a Barcelona lejáró szerződésű világklasszisa, Lionel Messi most már mindenképpen meg fogja várni a katalán klub márciusi elnökválasztásának eredményét, mielőtt elhatározná magát a jövőjét illetően, és a lap szerint reális opció lehet akár a maradása is.

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás a mostani szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna el. Több csapat is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában.

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Barca színeiben, és ha lehet hinni korábbi szavainak, akkor a mostani az utolsó szezonja a klubnál, nem titkoltan több csapat is szívesen látná őt.

Lejáró szerződése révén Messi január 1-je óta szabadon tárgyalhat a kérőkkel és köthetne akár július 1-jétől érvényes előszerződést bármelyik klubbal, ám egyelőre úgy tűnik, hogy megvárja, hogy ki lesz az egyesület új elnöke és az milyen jövőképet tud felvázolni előtte.

A katalán óriásklub elnökválasztásán három jelölt mérettetheti meg magát: a toronymagas esélyes korábbi elnök, Joan Laporta mellett Victor Font és Toni Freixa harcolnak a posztért.