Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyáron távozhat a Liverpool mellőzöttje – sajtóhír

Szigetországi sajtóértesülések szerint idén nyáron biztosan lezárul a Liverpool csapatának együttműködése a jó ideje kevés lehetőséghez jutó rutinos svájci szélsővel…

A Football Insider információi szerint a Liverpool vezetősége a következő, nyári átigazolási időszakban hajlandó lenne megválni epizódszereplő játékosától, Xherdan Shaqiritől, amennyiben valamelyik iránta érdeklődő klub kifizetni érte a meghatározott, 23 millió fontos eladási árat.

A 29 esztendős labdarúgó 2018 nyarán került az Anfield Roadra, ám amíg az első szezonjában 30 pályára lépést vállalt, addig a másodikban mindössze 11 mérkőzésen jutott szóhoz. Az elmúlt évad második, 2020-as felében csak két találkozón kapott lehetőséget, abszolút parkolópályára került. Bár sokan biztosra vették a nyári távozását, Shaqiri végül továbbra is maradt a csapat alkalmazásában, és az utóbbi időben a jelentős sérüléshullám miatt időről időre szóhoz jut, Jürgen Klopp a 2020-2021-es kiírásban eddig 11 bajnokin és 16 tétmeccsen vetette be a szélsőt.

Shaqiri iránt korábban kisebb PL-csapatok mellett a Sevilla és az AS Roma csapata mutatott érdeklődést, de alighanem külföldi csapatok számára az érte meghatározott összeg a mostani válsághelyzetben túl magasnak fog bizonyulni, s legfeljebb a szigetországon belül számíthatunk tőle váltásra.