Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hiába a sok helyzet, nem bírt egymással a Chelsea és a Manchester United – videóval

A Premier League 26. fordulójának rangadóján találkozott egymással a Manchester United és a Chelsea. Habár a két csapat izgalmas mérkőzést játszott, ami tele volt kisebb-nagyobb helyzetekkel, gól végül nem esett a találkozón. Az MU így nem tudott ellépni a ma vereséget szenvedő Leicestertől, a londoniak pedig nem tudták megelőzni a West Hamet a tabellán.

A Chelsea kezdte valamivel jobban a mérkőzést, és többet is birtokolta a labdát az elején. Az első veszélyes helyzet azonban a Manchester United nevéhez fűződött a 14. percben, amikor Rashford végezhetett el egy szabadrúgást 24 méterre a kaputól, és a kapu jobb oldala felé szálló lövést Mendynek kellett kiütnie. A 16. percben Hudson-Odoi és Greenwood esett egymásnak egy kezezésgyanús eset miatt, de a játékvezető a VAR segítségét is igénybe véve úgy döntött, hogy nem ad tizenegyest. A 21. percben Azpilicueta passza után Hudson-Odoi látványos mozdulattal pörgette fel magának a labdát, de csak kapufa mellé lőtt. A 31. percben már nagyon közel járt a Chelsea a gólhoz, amikor De Gea passzolta ki a labdát pontatlanul és Giroud elé, aki kapásból egyből vissza is lőtte volna a kapura, de végül méterekkel fölé vágta. A 41. percben egy Azpilicuate-szerelés után Bruno Fernandes próbálkozhatott úgy 20 méterről, először a mérkőzésen, de Christensenen megpattanva a jobb alsó mellé vágódott a labda. A végére visszajött egy kicsit a United, de gólt sem ők, sem a londoniak nem tudtak már lőni.

A második félidő egy hatalmas De Gea bravúrral indult a 49. percben, amikor Chilwell centerezett Ziyech elé, aki kapásból lőtt is, de a spanyol kapus még az utolsó pillanatban kiütötte a labdát, ami Reece James elé pattant, de az ő lövését meg Shaw blokkolta. A United többször is próbálkozott ezek után, de a befejezéseket rendszerint megállította egy védő. A 61. percben már veszélyesebbek voltak hazaiak, ekkor Wan-Bissaka tette vissza a labdát az érkező McTominay elé, aki azonnal lőtt is, de Mendy nagyot védett. A mérkőzés igen izgalmas és eseménydús volt, mindkét oldalon voltak kisebb helyzetek, de a gól csak nem akart összejönni egy csapatnak sem. A 73. percben Ziyech passzolt az érkező Kovacic elé, aki középről a kapu bal oldalába tekerte volna a labdát, de De Gea meg tudta azt kaparintani. A helyzetek minőségéről sokat elmond, hogy bár több mint tíz alkalommal próbálkoztak a csapatok, a 83. percig csak négyszer talált kaput a Chelsea, míg háromszor az MU. A 85. percben Werner lőtt laposan a kapu felé, és bár De Gea keze alatt elsőre átcsúszott a labda, de még időben visszanyúlt, így nem lett gól ebből sem. A 90. percben jött egy gyors kontra a hazaiaktól, miután Fredtől McTominay kapta a labdát a jobb szélen, utóbbi egy nagy sprint végén középre passzolta volna, ahol három három United-játékos is érkezett, de egyiküknek sem volt pontos a labda. A hosszabbításban még mindkét oldalon volt egy helyzet: először Kovacic lőtt mellé egy kipattanót, majd zárásként Fred távoli lövését blokkolták még a védők, így végül nem esett egyetlen gól sem a mérkőzésen.

Manchester United – Chelsea 0-0 (0-0)
Helyszín: Old Trafford (Manchester) Vezette: Stuart Attwell
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Chilwell (62.) ill. Fred (50.), Maguire (79.)
Kiállítás: – ill. –

Manchester United: Mendy; Azpilicueta, Christensen, Rüdiger; Hudson-Odoi (James, 46.), Kanté, Kovacic, Chilwell; Ziyech (Werner, 78.), Giroud (Pulisic, 65.), Mount.
Vezetőedző: Thomas Tuchel

Chelsea: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Fred; Greenwood (Martial, 79.), Bruno Fernandes, James; Rashford Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

A 26. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Manchester City 2–1 West Ham United
West Brom 1–0 Brighton
Leeds United 0–1 Aston Villa
Newcastle 1–1 Wolverhampton

Vasárnap:
Crystal Palace 0–0 Fulham
Leicester City 1–3 Arsenal
Tottenham 4–0 Burnley
Chelsea 0–0 Manchester United
20:15 Sheffield United – Liverpool (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Everton – Southampton (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: