Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megműtötték a válogatott kulcsemberét

Csütörtök délelőtt megműtötték az RB Leipzig magyar válogatott védőjét, Willi Orbánt, akinek a Wolfsburg elleni szerdai Német Kupa-mérkőzésen eltört a kézközépcsontja – adta hírül a lipcsei klub a hivatalos Twitter-oldalán.

A 28 éves védő sérüléséről korábban már beszámoltunk, arról azonban még a Kickernek sem volt biztos információja, hogy Orbán kézfeje eltört-e. A magyar futballista két perccel a meccs kezdete után sérült meg, de az első félidőt bekötött csuklóval is végigjátszotta. A Leipzig tájékoztatása szerint Orbán néhány napra biztosan kiesik az edzésmunkából, majd csuklórögzítővel a kezén térhet vissza a pályára.

A lipcsei klub nem tesz róla említést, de a 18-szoros magyar válogatott középhátvéd a műtét miatt a Freiburg elleni szombati bajnokit szinte biztosan kihagyja, és kérdésessé vált a játéka a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő jövő szerdai, budapesti visszavágóján is. Ha azonban valóban csak néhány napos kihagyásról van szó, akkor Szoboszlaival ellentétben Orbán a magyar válogatott március végi világbajnoki selejtezőire felépülhet.