Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: bejutott az elődöntőbe a Leipzig – videóval

Három csapat már kivívta a legjobb négy közé kerülést, de a Regensburg-Wolfsburg párharcot el kellett halasztani, így még nem alakult ki az elődöntő mezőnye.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő eleje. A patthelyzetet Muhling tizenegyesgólja szüntette meg, ezzel szerzett vezetést a Kiel (0-1). Gyorsan meg is duplázták előnyüket a vendégek, két perccel később Serra is betalált (0-2). A második játékrészben az Essen dominált, sok lehetőséget kidolgoztak a hazaiak, de nem tudtak szépíteni, sőt a 89. percben Mees háromra növelte a Kiel előnyét a végére teljesen kinyíló Essen ellen, így végképp bebiztosította csapata továbbjutását (0-3).

RW Essen (IV.) – Holstein Kiel (II.) 0-3 (0-2)
Gólszerzők:
ill. Muhling (26. – tizenegyesből), Serra (28.), Mees (89.)

Jól kezdte a meccset a Lipcse, de a 11. percben Nkunku, a 18.-ban pedig Kluivert fejesét védte Casteels. Ezután éledezni kezdett a Wolfsburg, sőt a 25. percben némi videózás után tizenegyeshez jutottak a vendégek, de Weghorst fölé lőtt. A 32. percben Poulsen betalált, de les miatt nem adták meg a gólt. A félidő hajrájában még két lehetőséget dolgozott ki a Wolfsburg, de Gulácsi mindkétszer remekül védett. A második játékrészt is a Leipzig indította jobban, de Poulsen lövését védte Casteels. A 63. percben megtört a jég, Poulsen talált be egy szóló után (1-0). A 77. percben egyenlíthetett volna a Wolfsburg, de Brekalo lövése mellément. A hajrában eldöntötte a továbbjutás sorsát a Lipcse, a 88. percben Hee-Chan Hwang talált be (2-0).

RB Leipzig – Wolfsburg 2-0 (0-0)
Gólszerzők:
Poulsen (63.), Hee-Chan Hwang (88.), ill. 

A negyeddöntők eredményei:

Kedd:
Regensburg (II.) – Werder Bremen: elhalasztva
Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund 0-1
Szerda:
RW Essen (IV.) – Holstein Kiel (II.) 0-3
RB Leipzig – Wolfsburg 2-0