Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a kiesőjelölttől is kikapott a Liverpool, hatalmas gödörben a bajnoki címvédő – videóval

Az angol bajnokság 27. fordulójában a Liverpool a kiesőhelyen álló Fulhamet fogadta, és ismét Klopp gárdája húzta a rövidebbet. A Fulham egyetlen gólt szerzett az első félidő végén, innen pedig nem tudott visszajönni a Pool, hiába próbálkozott. A bajnoki címvédő hatalmas gödörben van, most a 7. helyen áll a tabellán, de a Tottenham ma akár meg is előzheti.  

Nem igazán játszott fölényben a Liverpool a kiesőjelölt Fulham ellen, sőt, a vendégek még veszélyesebbek is voltak az első félidőben. Már a mérkőzés elején két nagy helyzetük volt, de először Maja, majd Lookman lőtte a kapu mellé a labdát. Többször kellett mentenie a Pool védőinek is, ahogy azt tették a 29. percben Cavaleiro helyzeténél, majd a 35. percben Lookman lövésénél. A Fulham végül a 45. percben szerezte meg a vezetést: egy szöglet után Lemina csapott le a kallódó labdára a kapu előtt, majd a bal alsó sarokba lőtte azt Alisson kezei mellett.

A második félidő egy hatalmas Liverpool helyzettel kezdődött, ekkor Diogo Jota lőhetett közelről kapura a bal oldal irányába, azonban a kapus remekül reagált, így védeni tudott. Egyetlen perccel később Aina érhetett kézzel a labdába a tizenhatoson belül, de a játékvezető ezt nem vette észre, így nem ítélt tizenegyest a Poolnak. Most már egyértelműen jobb volt a hazai csapat, de ez meddő fölény volt. A 70. percben Mané érkezett jól egy beadásra, ám az ötösről leadott fejese nem volt eléggé pontos, és a labda kipattant a jobb kapufáról. A végén még próbálkozott a Liverpool, de egy pontatlan Shaqiri lövésen túl nem alkotott már sokat Klopp gárdája, így elbúcsúzhatott attól, hogy ma pontot szerez.

Liverpool – Fulham 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Lemina (45.)
Sárga lap: Jota (42.), Keita (90+3.) ill. Tete (38.), Lemina (47.)
Kiállítás: – ill. –

A 27. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat
Burnley – Arsenal 1-1
 Sheffield United–Southampton 0-2
Aston Villa–Wolverhampton 0-0
Brighton – Leicester 1-2

Vasárnap
West Brom – Newcastle 0-0
Liverpool – Fulham 0-1
17:30 Manchester City – Manchester United (Tv: Digi Sport 1)
20:15 Tottenham – Crystal Palace (Tv: Spíler 1)

Hétfő
19:00 Chelsea – Everton (Tv: Spíler 1)
21:00 West Ham – Leeds

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: