Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Haaland ezúttal is duplázott, a Dortmund kiejtette a Sevillát! – videóval

3-2-es előnyből várhatta a Sevilla elleni visszavágót a Dortmund együttese. A spanyol alakulat az első 30 percben komoly erőket mozgósított, de ezt követően Haaland kétszer is bevette a kapujukat. A vendégek részéről még sikerült felállni kétgólos hátrányból, de összesítésben a Dortmund egy góllal jobbnak bizonyult.

Jóval aktívabban kezdte a mérkőzést a Sevilla, amelynek minimum két gólt kellett lőnie annak érdekében, hogy kiharcolhassa a továbbjutást. A vendégek az első 30 percben uralták a játékot, több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, de a vezetést mégis a Dortmund szerezte meg. A 35. percben az ellenfél térfelén szerzett labdát a hazai gárda és egy gyors ellentámadás végén Haaland passzolt a kapuba, 1-0!

A második játékrész elején nagy lehetőség adódott a Dortmund előtt, de Hazard lövése kevéssel elkerülte Bono kapuját. Pár perccel később viszont a VAR egy újabb furcsa döntést hozott. Haaland betalált, de a gólt érvénytelenítették, viszont egy korábbi támadásnál Kounde szabálytalan volt a norvég támadóval szemben, így büntetőt ítélt a bíró. A tizenegyest viszont Haaland elhibázta, de Bono elmozdult a gólvonalról, így a játékvezető megismételtette az esetet, amit a norvég már értékesített, 2-0! A 68. percben összejött a szépítés a Sevilla számára, miután En-Nesyri is értékesítette a számukra megítélt büntetőt, 2-1! A 85. minutumban Bono hatalmas védése szolgált még némi reménnyel a vendégek számára. A 96. percben En-Nesyri megszerezte 2. találatát is, de csodát már nem tudtak tenni Lopeteguiék, így 5-4-es összesítéssel búcsúzni kényszerültek a legjobb 16 között.

Borussia Dortmund – Sevilla 2-2 (1-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park Vezette: C. Cakir
Gólszerzők:
Haaland (35. 54. – büntető) ill. En-Nesyri (69. – büntető, 90+6.)
Sárga lapok: Morey (20.), Haaland (55.), Can (67.) ill. Acuna (40.), Kounde (51.), Jordan (55.) Oscar (71.), Fernando (76.), Diego Carlos (77.)
Kiállítás: -ill. –
Továbbjutott: 
A Borussia Dortmund 5-4-as összesítéssel.

Borussia Dortmund: Hitz – Schulz (Zagadou 89.), Hummels, Can, Morey (Meunier 90+5.) – Bellingham, Delaney, Dahoud – Reus, Haaland, Hazard (Passlack 67.) Vezetőedző: Edin Terzic

Sevilla: Bono – Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuna – Jordan (Gomez 60.), Fernando (Rakitic 86.), Oscar (Torres 79.) – Ocampos (de Jong 60.), En-Nesyri, Suso (Munir 86.) Vezetőedző: Julen Lopetegui

A mérkőzés összefoglalója:

A nyolcaddöntők visszavágóinak eredményei és további programja:

Kedd:
Borussia Dortmund 2–2 Sevilla (5-4)
Juventus 3-2 Porto (4-4)

Szerda:
21:00 Liverpool – RB Leipzig (2-0) (Tv: Spíler 2)
21:00 PSG – Barcelona (4-1) (Tv: M4 Sport)

03.16. Kedd:
Manchester City – Mönchengladbach (2-0)
Real Madrid – Atalanta (1-0)

03.17. Szerda:
Bayern München – Lazio (4-1)
Chelsea – Atletico Madrid (1-0)

A góllövőlista állása: