Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Matthaus elmondta, hogy ki lenne Joachim Löw megfelelő utódja

A magyar válogatott élén is dolgozó korábbi német klasszis úgy gondolja, hogy honfitársa lenne a legalkalmasabb a Nationalelf vezetésére.


Mint ismert, az Európa-bajnokságot követően a német labdarúgó-válogatott éléről leköszön Joachim Löw 17 évet követően. Ezt követően azonnal megindultak a találgatások és olyan nevek is szóba kerültek, mint Jürgen Klopp vagy Hansi Flick. Lothar Matthaus azonban úgy gondolja, hogy egyikőjük sem fogja otthagyni klubcsapatát, szerinte egy harmadik személy lenne a megfelelő Németország kispadjára.

Az 59 éves egykori Bayern München klasszis szerint Ralf Rangnick lenne a megfelelő szakember a német válogatott élére. Úgy gondolja, hogy Klopp jövőre javítani szeretné az idei blamát, míg Flick a bajoroknál elkezdett projektet nem fogja félben hagyni.

A sport.de több a Bundesligában dolgozó vezetőedzőt megkérdezett, köztük Dárdai Pált is, mi a véleménye arról, hogy Mehmet Scholl viszont úgy véli, hogy pont Matthaus lenne a kiváló utódja Löwnek.

“Remek szakember, és kiválóan tud motiválni. Jól bánik a körülötte lévő emberekkel, és rengeteg tapasztalattal rendelkezik a fociról, szóval lehetséges, hogy egy ilyen környezetben nagy dolgokra lehetne képes. Igazi győztes alkat” – nyilatkozta Dárdai.