Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: keretet hirdetett Gera Zoltán

„A koronavírus is alakította az U21-es Eb-keretünket” – írja hivatalos honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség, amely közzétette a véglegesnek szánt játékoskeretet a részben hazai rendezésű korosztályos kontinensviadalra. Gera Zoltán szövetségi edzőnek a járvány miatt három helyen kellett változtatnia az előzetesen tervezett csapathoz képest.

Az eredeti tervek szerint a keret itthon játszó tagjai hétfőn délelőtt teljes létszámban kezdték volna meg a felkészülést Telkiben, ám a koronavírus-járvány az utolsó pillanatban keresztülhúzta a számításokat. Az MTK két labdarúgója, Schön Szabolcs és Nagy Zsombor, valamint Szilágyi Zoltán (Vasas) a hétvégén pozitív vírustesztet produkált, ezért ők nem lehetnek ott az Európa-bajnokságon, több kerettagnál pedig további tesztek elvégzésére van szükség, mielőtt csatlakozhatnak a társakhoz. Az MLSZ honlapja emlékeztet, a három említett labdarúgón kívül elővigyázatosságból a betegségéből csak a napokban felépülő zalaegerszegi Szánthó Regőt és Gergényi Bencét sem hívta meg az Eb-re a szövetségi edző.

A legfrissebb pozitív tesztek fényében Gera Zoltánnak néhány órával a hivatalos nevezési határidő előtt kellett változtatnia a keretén, és a válogatottak orvosi stábjával történt egyeztetések után úgy döntött, hogy a következő napokban a 20 plusz 3 fős keret tagjain kívül öt biztonsági tartalék is Telkiben készül a csapattal. A 28 labdarúgó közül hétfőn tizenegyen kezdték meg az összetartást a válogatott edzőtáborában, a többiek a következő napokban, a vírustesztek eredményeinek függvényében csatlakozhatnak.

„Voltak nehézségeink a keret összeállításával kapcsolatban, de a koronavírus-járvány ideje alatt hozzászoktunk már, hogy felmerülhetnek váratlan problémák, amelyeket gyakran nagyon rövid idő alatt kell megoldanunk. Sajnáljuk, hogy több játékosra nem számíthatunk betegség miatt. Vannak posztok, amelyek esetében nehéz döntést kellett meghoznunk, mert több olyan labdarúgó is pályázott a kerettagságra, aki az elmúlt másfél évben bizonyította, hogy számíthatunk rá, ám nem kaphat közülük mindenki szerepet az Európa-bajnokságon. Arra törekedtünk, hogy olyan játékosok legyenek a keret tagjai, akik rendszeresen játszanak a csapataikban, vannak közülük, akik három-négy évvel is fiatalabbak a többieknél, de a mutatott teljesítményükkel bizonyították, hogy helyük van az Eb-n. Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom a keret minden egyes játékosában, és abban is, hogy a legerősebb ellenfelekkel szemben is versenyképesek leszünk a tornán” – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán.