Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kisorsolták a negyeddöntők párosításait

A Bajnokok Ligája 2020-2021-es nyolcaddöntőinek lebonyolítása után az UEFA székházában péntek délben kisorsolták a negyeddöntők párosításait, és a további ágrajzot…

A sorsolás eredményeként már a legjobb nyolc között megismétlődik a tavalyi finálé, hiszen a címvédő Bayern München csapata az előző kiírás döntőjében legyőzött Paris Saint-Germain együttesével találkozik. A továbbjutó ellenfele a Premier League-et vezető Manchester City ellenfele a Borussia Dortmund csapata lesz az elődöntőben.

A másik ágon a 2018-as BL-döntő ismétlődik meg, hiszen a Jürgen Klopp által vezetett Liverpool együttese a Real Madrid csapatával nézhet farkasszemet, míg az Atlético Madridot kettős győzelemmel búcsúztató Chelsea és a Juventust hosszabbításban kiejtő FC Porto ugyancsak egymás ellen meccselhet.

A negyeddöntők sorsolása alkalmával nem volt előzetes kiemelés, és az azonos országból származó együttesek is összekerülhettek (volna) egymással.

A Bajnokok Ligájában a 2004-2005-ös szezon óta most fordult elő először, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csapata nem jutott be a legjobb nyolc közé. A Barcelona 13 éven keresztül folyamatosan tagja volt a negyeddöntő mezőnyének a mostani kiírást megelőzőleg.

Egyúttal a sorozat 1992 óta íródó történetében először fordul elő, hogy a negyeddöntőbe négy azonos nemzetiségű edző is bejutott a csapatával: Edin Terzic (Borussia Dortmund), Jürgen Klopp (Liverpool), Thomas Tuchel (Chelsea), Hans-Dieter Flick (Bayern München) – mindannyian németek. Eközben a 2015–2016-os kiírás óta először nincs egyetlen olasz csapat sem a legjobb nyolc között.

A negyeddöntők első mérkőzéseit április 6-án és 7-én, az egyes párharcok visszavágóit egy héttel később április 13-án és 14-én rendezik meg. Az elődöntő összecsapásait április 27-én és 28-án, valamint május 4-én és 5-én tartják. Az idei BL-döntőre a tervek szerint május 29-én kerülhet sor az isztambuli Atatürk Stadionban.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosításai: