Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Több európai topcsapat is kivetné hálóját a Groningen mindenesére! – sajtóhír

Olasz sajtóértesülések szerint több sztárcsapat is figyelemmel kíséri a Groningen játékosának, Gabriel Gudmundssonnak a pályafutását. A svéd játékost leginkább a Juventus és a Manchester City együttesével boronálják össze.

A Calciomercato beszámolója alapján hatalmas tülekedés alakulhat ki a nyári átigazolási időszakban a Groningen játékosáért, Gabriel Gudmundssonért, aki balhátvédként hívta fel magára igazán a topcsapatok figyelmét. A svéd futballista ugyanis támadóként kezdte pályafutását, ám onnan fokozatosan hátrébb sorolták. Az előző idényben is még főként balszélsőként veszélyeztette az ellenfelek kapuját, de ebben az idényben már többnyire a hátvédsorban számítanak rá. Gudmundsson az idényt sérüléssel kezdte, ám októberi visszatérését követően fokozatosan beverekedte magát a kezdőcsapatba, ahonnan mostanra kirobbanthatatlanná vált. Az olasz sajtó értesülései szerint több topcsapat figyelmét is felkeltette Gudmundsson idei teljesítménye, aki 19 találkozón 5 gólpassznál jár. A beszámolók alapján a két legfőbb érdeklődő a Juventus és a Manchester City együttese, de figyelemmel kíséri a 21 esztendős játékos pályafutását a tehetségeket mindig jó érzékkel kifogó Borussia Dortmund és RB Leipzig is, valamint az Ajax és a Napoli nevét is emlegetik vele kapcsolatban.

Gudmundsson 2019 nyara óta erősíti a Groningent, amelynek színeiben eddig 30 mérkőzésen lépett pályára. Ezeken a találkozókon 2 gólt és 5 asszisztot jegyzett. Szerződése 2022 júniusáig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 1,1 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.