Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák támadóval erősítene az RB Leipzig! – sajtóhír

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese mindenképp erősítene támadósorán a nyári átigazolási időszakban. A legújabb kiszemeltjük a hírek szerint a Stuttgart támadója, Sasa Kalajdzic.

Sasa Kalajdzic két évvel ezelőtt igazolt a Stuttgarthoz az Admira Wackertől. Az osztrák futballista első éve nem sikerült túl jól a német csapatnál, mindössze 6 mérkőzésen tudott pályára lépni, mivel elszakadt a keresztszalagja. Kalajdzic így szinte új igazolásként vághatott neki ennek az idénynek, ahol viszont már az élvonalban kellett bebizonyítania, hogy megérte a belé fektetett 2,5 millió eurót a Stuttgartnak. Nos, a 23 esztendős támadó megugrotta ezt az akadályt, ugyanis kiváló idényt fut, ami miatt számos csapat figyelni kezdte őt. A Sport Bild értesülései szerint a Bundesligából az RB Leipzig érdeklődik intenzíven, Julian Nagelsmann ugyanis szeretne erősíteni a támadósorán. A lipcsei együttesnek Timo Werner távozásával nincs kiemelkedő gólvágója, ezen pedig szeretne változtatni a menedzser. A német szaklap beszámolója alapján Angliából is figyelik Kalajdzicot, akiért a hírek szerint az Everton és a Newcastle United is érdeklődik. A Stuttgart abban az esetben engedné el támadóját a nyáron, ha legalább 25 millió eurót fizetnek érte.

Kalajdzic ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 28 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 14 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2023 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 7 millió euróra teszi a mértékadó transfermarkt.