Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es válogatott: “nem ebből a mérkőzésből kell következtetni”

Mint ismeretes, a magyar U21-es válogatott vereséggel kezdte szereplését a részben hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságon, miután a gól nélküli első félidő után a jóval esélyesebb németek 3-0-s sikert arattak a mieink ellen…

A Németország elleni 3-0-s vereség után a magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán csalódottsága mellett természetesen kiállt fiatal játékosai mellett:

“Szerettük volna eltüntetni a különbséget. Az első hatvan percben nagyon szervezettek voltunk, jól védekezett a csapat, miközben a németek dominánsan játszottak, nagy nyomás alatt voltunk, így labdaszerzések után nem hoztunk jó döntéseket. Erre számítottam, de azért az átmeneteknél többet vártam, több labdabirtoklásra, támadásra számítottam. Az első gól után pedig nagyon nehéz dolgunk volt, nem tudtunk kijönni a szorításból. Reális eredmény született.

Meg kell védenem a játékosaimat, mert mindent megtettek, nem tehetek nekik szemrehányást. Többségük ilyen tempóban, ekkora nyomás alatt még nem játszott. Fiatal csapatunk van, nagy jövő előtt áll, nem ebből a mérkőzésből kell következtetni.”

Gera emellett hozzátette, hogy nem szabad elkeserednie senkinek: “kértem a játékosokat, hogy beszéljék ki egymást közt, amit tapasztaltak. Ajándék, hogy itt lehetünk, ki kell élveznünk a következő két meccset. Fontos, hogy a játékosok hitét és önbizalmát megpróbáljuk feljebb emelni, el kell hinniük, hogy képesek vagyunk a sikerre.”

A magyar korosztályos válogatott második csoportmeccsét szombat este 18 órától vívja Románia ellen a Bozsik Arénában.