Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: egy órán át bírta a Gera-gárda, utána hengerelt a német válogatott

Székesfehérváron kezdte el a szereplését a magyar U21-es válogatott. Gera Zoltán tanítványai Németország legjobbjaival csaptak össze. A találkozónak egyértelműen a németek voltak az esélyesei, ráadásul a magyar keretből többen kimaradtak, koronavírus fertőzöttség miatt.

A németek nagy elánnal kezdték a mérkőzést és óriási fölényben játszották végig az első félidőt, viszont helyzetük alig akadt. A magyar csapat kihúzta 0-0-val a félidőig.

A második félidőben továbbra is a németek dominálták a játékot. A 61. percben tudták megtörni a jeget, amikor Baku hajszálpontos beadását Nmecha fejelte védhetetlenül a magyar kapuba 0-1! Pár perccel később a balhátvéd, David Raum jött előre elvégezni egy jobboldali szögletet, ami után Maier lőhetett kapura, de Bese védeni tudott, majd Raum újabb beadása után Baku szerezte meg a németek második gólját 0-2! A folytatásban sem álltak le a németek, pár percen belül kétszer is eltalálták a kapufát, a második után Baku reagált a leggyorsabban és megszerezte a második gólját 0-3! A németek ezután sem vettek vissza, ugyan gólt nem sikerült, már szerezniük, de a mieinknek sem nagyon sikerült helyzetbe kerülnie.

Ezzel a szlovénok után, a másik rendező ország is 3-0-ás vereséget szenved az első meccsén.

Magyarország – Németország 0-3 (0-0)
Helyszín: Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó Vezette: G. Cuadra (spanyol)
Gólszerzők:ill. Nmecha (61.) Baku (66., 73.)
Sárga lapok: Szőke (46.), Kiss (58.) ill.
Kiállítva:ill.

Magyarország: Bese – Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch – Kata, Mezei (Kovácsréti 80.) – Palincsár (Hinora 61.), Szendrei, Kiss (Skribek 79.) – Szőke (Bíró 61.)
Szövetségi edző: Gera Zoltán

Németország: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum (Jakobs 67.) – Baku, Dorsch (Ozcan 76.), Maier – Burkardt (Kruger 67.) – Nmecha, Berisha
Szövetségi edző: Stefan Kuntz

A csoport másik meccsén Románia és a Hollandia csapott össze, ahol talán, már most megszületett a torna legszebb gólja.

A hollandok, még a németeknél is nagyobb nyomást helyeztek az ellenfelükre. Ennek, már a 16. percben meglett az eredménye, Schuurs góljával megszerezték a vezetést 0-1! Nem sokáig örülhettek a hollandok, mert a 20. percben Ciobanu káprázatos szabadrúgásgóljával egyenlítettek a keleti szomszédaink 1-1! A sorfal mögött hiába feküdt le egy holland-játékos, Ciobanu kipókhálózta a jobb felső sarkot.

A második félidőben is a hollandok voltak főlényben, azonban a helyzeteket a románok alakították ki, azonban gólt nekik sem sikerült szerezniük.

Románia – Hollandia 1-1 (1-1)
Helyszín: Budapest, Bozsik Aréna Vezette: S. Scharer (svájci)
Gólszerzők: Ciobanu (20.) ill. Schuurs (16.)

Az A csoport jelenlegi állása
Köszönjük a tabellákat az eredmenyek.com-nak