Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Ibrahimovic gólpasszal és győzelemmel tért vissza a svéd csapatba! – Videóval!

A 2022-es világbajnoki-selejtezősorozat nyitányán tért vissza Zlatan Ibrahimovic a svéd csapatba. A svédek legnagyobb riválisa, Spanyolország máris pontokat veszített; nem úgy, mint a C-jelű kvartett favoritjai: Dánia és Olaszország.

B-csoport

Spanyolország – Görögország 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Morata (33.) illetve Bakasetas (57. -büntetőből)

Ritka az olyan meccs, amikor egy csapatnak egyetlen kaput eltaláló lövése van, mégis szerez legalább egy pontot… A görögökkel pont ez történt Spanyolországban: mivel a ‘vörös fúria’ közel sem játszott ellenállhatatlanul, mezőnyfölénye is meddőnek bizonyult így a görögök meglepetésre, de csak elvittek egy pontot magukkal.

Morata szépségdíjas:

Svédország – Grúzia 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Claesson (35.)

Zlatan Ibrahimovic 2016 után, elsőre 84 percet kapott a svéd válogatottban. Az AC Milan elnyűhetetlen kiválósága gólt ugyan nem szerzett, de gólpasszával tevékeny részt vállalt abban, hogy Svédország a papírformának megfelelően otthon tartotta mindhárom pontot.

A csoport állása:

C-csoport

Olaszország – Észak-Írország (2-0)
Gólszerzők:
Berardi (14.), Immobile (39.)

A végig mezőnyfölényben futballozó olaszok Domenico Berardi váratlan húzásával, és Ciro Immobile helyzetkihasználásával két gólos előnyre tettek szert már az első félidő derekán.

A folytatásban jól őrizték előnyüket az olaszok, és ugyan voltak lehetőségeik az észak-íreknek, de összességében a ‘squadra azzurra’ győzelme nem forgott veszélyben.

Domenico Berardi gólja:

Bulgária – Svájc 1-3 (0-3)
Gólszerzők:
Despodov (46.) illetve Embolo (7.), Seferovic (10.), Zuber (12.)

Villámkezdés után nagyon hamar lerendezte Svájc a Bulgária elleni találkozó érdemi kérdéseit. Bulgária ugyan a második félidőre magára talált, de végül csak a szépítésre futotta a hazaiak erejéből.

A svájci gólok:

A csoport állása:
Köszönjük a tabellákat az eredmenyek.com-nak