Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: nem bírtak egymással a németek és a hollandok

A csoportkör második mérkőzéseit rendezték a mai nap folyamán, ahol az A és B kvartettben is egy-egy igazán pikáns összecsapást rendeztek, németek a hollandokkal, míg a spanyolok az olaszokkal mérkőztek meg.

A nemzeti válogatottak neve alapján egy igazán eseménydús mérkőzésre lehetett számítani, azonban az első félidő nem így sikerült, mindösszesen egyetlen említésre méltó lehetőség volt, a hollandok középpályása, Dani de Wit fejelhetett jó helyről, de csak a kapufát találta el, ennek következtében egy izgalmak nélküli 0-0-val mehettek pihenőre az együttesek.

A második játékrész viszont egyből góllal kezdődik, a RB Leipzig szélsője, Justin Kluivert tudott eredményes lenni egy német védelmi hibát követően a 48. percben (0-1). Ezt követően sokáig semmi nem történt, majd a 85. percben sikerül kiegyenlítenie a Nationalelfnek, a gólszerző az Anderlecht csatára, Lukas Nmecha (1-1). A csoportot így továbbra is a németek vezetik, a csoportból való továbbjutásért a Románokkal vívnak meg, míg a hollandok a magyarokkal.

A-csoport
Németország – Hollandia 1-1 (0-0)
Játékvezető: M. Mariani (olasz), Helyszín: MOL Aréna Sóstó (Székesfehérvár)
Gól: L. Nmecha (85.) ill. J. Kluivert (48.)

Az A-csoport jelenlegi állása

A két válogatott játékosait elnézve egy kiváló találkozóra számíthattunk, de az első 45 perc majdnem az unalomba fulladt, csak egy feljegyezhető szituáció volt, a 31. percben Davide Frattesi kínálta meg a spanyolok kapusát, Alvaro Fernandezt, de a Huesca kapusa állta a sarat, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő már-már unalomba fulladt, amikor mindkét fél inkább a durvasággal és kakaskodással foglalkozott, ennek következtében spanyol részről a Barcelona védője, Mingueza, míg olasz részről Scamacca és Rovella is a kiállítás sorsára jutott. A csoport élén így maradtak a spanyolok, míg az olaszoknak a szlovének ellen kell kiharcolni a továbbjutást.

B-csoport
Spanyolország – Olaszország 0-0 (0-0)
Játékvezető: H. Osmers (német), Helyszín: Ljudski vrt (Maribor)
Gól:
Kiállítva: Ó. Mingueza (87.) ill.  G. Scamacca (86.), N. Rovella (87.)

A B-csoport jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye