Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: távozni készül a csapat alapembere?

A nyáron jelentős átalakulások előtt álló Bayern München csapatának egyik legfényesebb csillaga a minap a jövőjével kapcsolatban tett egy olyan kijelentést, amely után rögtön elindultak a találgatások, hogy elhagyni szeretné-e a bajor gárdát…

A BL-győztes és német bajnoki címvédő Bayern München csapatának kiváló csatára, Thomas Müller a minap a The Times című brit napilapnak adott interjúban tett kétértelműnek tűnő kijelentést a jövőjével kapcsolatban:

“Nem vagyok a klubhoz kötve. Különleges a kapcsolatom a Bayern Münchenel, már azelőtt szerettem a csapatot, hogy pályára léptem ebben a mezben. Ugyanakkor nem jelentene számomra problémát másik együttesben játszani. Talán éppen Thiagóval…”

A 31 esztendős támadó 2008 óta kilencszeres bajnoknak, hatszoros Német Kupa-győztesnek, kétszeres Bajnokok Ligája-győztesnek és kétszeres klubvilágbajnoknak mondhatja magát. Müller mindent beleszámolva 571 tétmérkőzésen 212 gólt szerzett és 210 gólpasszt adott, összesen 27 trófeát zsebelt be a bajorok színeiben.

Hozzátette, már 2019 őszén foglalkoztatta a távozás gondolata, amikor Niko Kovac vezetőedzői időszakában kiszorult a kezdőcsapatból, de a jelenlegi szakvezető, Hans-Dieter Flick ismét alapemberként számol vele. Müller emellett abban is hűen reménykedik, hogy ott lehet a tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon, noha Joachim Löw jó ideje nem számít rá a német válogatottban.