Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es válogatott: “a felelősség az enyém”

A magyar válogatott súlyos, 6-1-es vereséggel fejezte be szereplését Hollandia ellen a szlovén-magyar közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságon, így a mieink pont nélkül végeztek a csoport utolsó helyén…

A keddi súlyos fiaskó után a sajtótájékoztatón a magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán szomorúan, de a felelősséget maximálisan vállalva értékelt:

“Nagyon fájó még akkor is, ha nem egy rossz csapattól kaptunk ki, mert a hat gól az nagyon sok. A harmadik-negyedik után szétestünk, sorra olyan hibákat követtünk el, amiket ilyen szinten kihasznál az ellenfél. Nagyon rossz érzés, de a helyén kell kezelni ezt a mérkőzést. Az, hogy fiatal csapatunk van, nem vigasztal, mert az eredmény attól még eredmény marad.

Sajnálom a játékosokat, hiszen azért egy ilyen vereséget nehéz megemészteni, fájó ez nekik is nagyon. A román meccs letörte a fiúkat, így jöttünk a hollandok ellen, miközben tudtuk, hogy nekik több góllal kell nyerniük a továbbjutáshoz. Ennek megfelelően játszottak, mi pedig a végére szétestünk. A felelősség ezért az enyém, sajnálom ezt a részét. Sok tapasztalatot szereztünk, nemcsak a játékosok, hanem az edzői stáb is. Megismerkedtünk a nemzetközi topszinttel, hiszen a német és a holland válogatottat egyértelműen ide sorolom. Nem kell ezeket a játékosokat bántani, nyolcvan százalékuk ott lesz a következő U21-es válogatottban is. Nem abból kell kiindulni, hogy ilyen rossz az utánpótlásunk, helyén kell kezelni ezt az eredményt.”

A rengeteg kritikával szembenéző szakember saját maga jövőjéről diplomatikusan úgy fogalmazott, hogy “majd a szövetség fogja értékelni a munkánkat, aztán tudunk beszélni arról, hogy mi lesz utána.”