Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Leverkusen számára létszükséglet a nemzetközi kupában való indulás

A gyógyszertáriak nem állnak a legjobban anyagilag, ennek következtében óriási segítség lehet a nemzetközi kupaporondon való részvétel.


A Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen sportigazgatója, Rudi Völler szerint nagyon fontos lenne kiharcolniuk az európai kupaszereplést. Amennyiben nem jön össze a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga indulás, akkor muszáj lesz megválniuk néhány játékosuktól, köztük akár húzóemberektől is, mert a jelenlegi járványhelyzet őket is megviselte anyagilag.

“Nem garantált, hogy az összes játékosunkat megtudjuk tartani, ha nem jutunk ki az európai kupaporondra” – mondta a 60 éves sportvezető.

Emellett viszont elmondta, hogy jó lenne igazolni néhány játékost is, akiknek a rutinjával a csapat szintet tud lépni, de a kialakult helyzet miatt nem valószínű, hogy ezt megtudják lépni.

“Olyan tapasztalt profikat szeretnénk igazolni, akik nagyobb stabilitást biztosítanak számunkra, ez azonban most nem biztos, hogy meg fog valósulni” – nyilatkozta Völler.

A Bayer Leverkusen 26 fordulót követően jelenleg a hatodik pozíciót foglalja el a német bajnokságban, ami Európa-liga selejtezőkörben való indulást jelent.